Verstappen pleit voor twee regelwijzigingen: 'De teams moeten helemaal geen stem krijgen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen pleit voor twee regelwijzigingen: 'De teams moeten helemaal geen stem krijgen'

Verstappen pleit voor twee regelwijzigingen: 'De teams moeten helemaal geen stem krijgen'

Max Verstappen heeft dit weekend al meerdere malen zijn ongenoegen geuit, en in de persconferentie na de kwalificatie in Las Vegas sprak de regerend wereldkampioen zijn onvrede uit over het feit dat Carlos Sainz een gridstraf heeft gekregen vanwege het wisselen van motoronderdelen, na zware schade vanwege een putdeksel.

Volgens verschillenden kopstukken uit de paddock, waaronder ook McLaren-teambaas Zak Brown, zou Sainz een straf hebben kunnen ontlopen als alle teams daarmee akkoord gegaan waren, maar één team zou er een stokje voor hebben gestoken dat Sainz gewoon als tweede kan starten. De Spanjaard valt nu terug tot de twaalfde plek, waardoor onder andere concurrent Mercedes profiteert.

Teams preken voor eigen parochie

Eerder al sprak Daniel Ricciardo zijn onvrede uit over de situatie in Las Vegas, en het feit dat Sainz bestraft wordt door een tekortkoming van het circuit, en nu geeft ook Verstappen aan dat hij het onterecht vindt dat zijn oud-teamgenoot de dupe is van het putdekselprobleem. 'De regels moeten gewoon veranderen op dit gebied', concludeerde de Limburger dan ook na afloop van de kwalificatie.

'Het is hetzelfde als iemand je van de baan rijdt, en je een groot ongeluk hebt. Dan kan je ook motoronderdelen moeten vervangen, zoals een motorblok of de energy store. Ten eerste moet het dus veranderen dat dit meegenomen wordt, dat je in zo'n geval een gratis nieuw onderdeel moet kunnen krijgen', stelt Verstappen, die in 2021 zelf zwaar benadeeld werd na een crash op Silverstone, waarbij Lewis Hamilton als schuldige werd aangewezen. Naast de DNF en de zege voor Hamilton kreeg Verstappen vervolgens zelf een zware gridstraf vanwege de extra motoronderdelen.

'Daarnaast zouden de teams hier helemaal geen stem in moeten krijgen, want natuurlijk gaan ze dan tegenstemmen', voegt de Red Bull Racing-coureur toe. 'Ik vind het heel zwaar voor Carlos, maar in deze politieke omgeving denkt natuurlijk elk team alleen aan zichzelf, en dan zeggen ze: nee, hij moet een straf krijgen', aldus de Nederlander, wiens woorden uiteraard beaamd worden door de Ferrari-coureurs.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws