Red Bull-junior doet boekje open over Marko: 'Hij werkt makkelijker dan je denkt' Formule 1
Formule 1

Red Bull-junior doet boekje open over Marko: 'Hij werkt makkelijker dan je denkt'

Red Bull-junior doet boekje open over Marko: 'Hij werkt makkelijker dan je denkt'

Red Bull-junior Juri Vips heeft aangegeven de werkwijze van Helmut Marko te waarderen. De scout van Red Bull Racing staat bekend om zijn harde aanpak, maar volgens de Est is die harde aanpak gerechtvaardigd. Vips snapt dat een coureur die niet goed genoeg is het juniorenprogramma niet overleeft. Daarnaast stelt hij dat de voordelen van een samenwerking met een Formule 1-team ontzettend groot zijn.

In gesprek met Formula 1 gaat Vips, die in 2022 wederom in de F2 uit zal komen, dieper in op de werkwijze van Marko. 'Hij werkt makkelijker dan je zou denken', zo steekt hij van wal over de Oostenrijker. 'Hij zet je onder druk, maar als je presteert, is hij prettig in de omgang en enorm rechtdoorzee. Presteer, en alles komt goed', zo luidt het motto van het juniorenprogramma blijkbaar.

Vips: 'Zo zit het nou eenmaal in het juniorenteam van Red Bull: als je het niet goed doet, kan je uit het programma gezet worden, maar als je het wél goed doet, kan je het naar de F1 schoppen.' Dat is een enorm voordeel voor jong talent en dat is voor Vips dan ook voldoende om te rechtvaardigen dat Red Bull als werkgever bijzonder veeleisend is.

'Red Bull wil alleen de beste talenten, en dat is de juiste aanpak'

Vips geeft de beredenering van het Red Bull-team, en laat weten het er mee eens te zijn: 'Ja, ze wijzen junioren de deur, maar waarom zou je jongelingen opleiden die uiteindelijk het niveau niet hebben om te overleven in de F1? Ze willen alleen de beste talenten en dat is volgens mij de juiste aanpak.' Vanuit het Red Bull-kamp zelf wordt dus met begrip gekeken naar hoe Marko de boel leidt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws