Marko ziet Sainz Leclerc verschalken: 'Niet de wonderboy die velen dachten' Formule 1
Formule 1

Marko ziet Sainz Leclerc verschalken: 'Niet de wonderboy die velen dachten'

Marko ziet Sainz Leclerc verschalken: 'Niet de wonderboy die velen dachten'

Carlos Sainz maakte in het verleden onderdeel uit van het Red Bull-programma, maar moest daar vertrekken. Hoewel zijn vertrek hem destijds niet zal hebben gezind, is de coureur via een omweg bij Ferrari terecht gekomen en heeft hij het afgelopen seizoen indruk gemaakt in de rode bolide. Helmut Marko kijkt dan ook met bewondering naar de prestaties van de Spanjaard, die niet weg moest bij Red Bull vanwege zijn prestaties.

Marko vertelt in gesprek met Auto Bild dat hij nog altijd gecharmeerd is van de coureur Sainz. Het feit dat hij Charles Leclerc heeft verslagen zegt veel, aldus de Red Bull-adviseur. 'Carlos is een zeer goede coureur. Het feit dat hij Red Bull verliet was niet te wijten aan zijn prestaties. In ieder geval heeft hij laten zien dat Leclerc waarschijnlijk niet de wonderboy is die velen dachten dat hij was', zo verwijst hij naar de loftuitingen richting de Monegask na zijn toetreding in de Formule 1.

De Oostenrijker vind het wat voorbarig om voorspellingen te doen over of Sainz mee kan doen om de titel, zeker nu de nieuwe reglementen worden ingevoerd, maar wanneer Ferrari hem er de auto voor geeft ziet hij zeker kansen voor de Spanjaard. 'De nieuwe regels maken het moeilijk om voorspellingen te doen voor dit seizoen. Maar als Ferrari een grote prestatie kan neerzetten met de nieuwe auto, kan Carlos zeker meedingen naar de titel.'

Beter dan Sainz senior

Het talent voor het racen heeft Sainz niet van een vreemde, want ook zijn vader heeft een bekende naam binnen de autosport. De rallykampioen van 1990 en 1992 doet tegenwoordig nog altijd jaarlijks mee aan de Dakar en weet ook daar regelmatig hoge ogen te gooien. Toch ziet Carlos Sainz senior zijn zoon als het grotere talent van hun twee. 'Ik denk dat hij het grootste natuurtalent is. Puur in termen van rijgevoel.'

Hamilton de favoriet bij de cookies voor WK-titel in 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws