Binotto gaat Raikkonen missen: 'Eén van mijn weinige vrienden in de paddock' Formule 1
Formule 1

Binotto gaat Raikkonen missen: 'Eén van mijn weinige vrienden in de paddock'

Binotto gaat Raikkonen missen: 'Eén van mijn weinige vrienden in de paddock'

2022 is in alle opzichten een uniek nieuw seizoen in de Formule 1. Er zijn een hoop nieuwe regels van kracht en de auto's zien er anders uit, maar de grid kent ook een leegte. Kimi Raikkonen keert dit jaar niet meer terug en dat doet bij veel mensen pijn. Zo heeft Ferrari-teambaas Mattia Binotto goede herinneringen aan de Finse coureur.

'Ik ken Kimi nu al zo'n veertien jaar en wat een impact heeft hij gehad', begint Binotto, die nog Chief Technical Officer (TCO) was toen Kimi bij de Italiaanse renstal vertrok. 'Hij is altijd een fantastische en vooral erg snelle coureur gebleven. Hij is geen fractie langzamer geworden met de jaren, denk ik. Maar bovenal is hij gewoon een geweldig persoon.'

Binotto spreekt zelfs van een 'vriendschap' tussen de twee. 'Hij is wel één van de weinigen die ik in de paddock kan rekenen tot mijn vrienden, ja. Je kan Kimi gewoon altijd vertrouwen. Hij is erg respectvol, ook als hij niet zoveel zegt. De hele paddock gaat hem missen, vooral om zijn persoonlijkheid. Kimi is in alle opzichten uniek', zegt Binotto tegen Speedweek.

Alonso ook onder de indruk van Raikkonen

Ook Fernando Alonso is gevraagd naar zijn mening over Raikkonen en de Spanjaard sluit zich aan bij de teambaas van Ferrari. 'Kimi is een ontzettend eerlijke man, dat is bijzonder. Hij is geen persoon voor spelletjes, what you see is what you get. Soms lijkt hij wat nors tegenover anderen, maar van binnen is hij erg sociaal en begaan met anderen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws