'Red Bull keek tijdens testdag Albon in Turkije naar ophanging en aerodynamica' Formule 1
Formule 1

'Red Bull keek tijdens testdag Albon in Turkije naar ophanging en aerodynamica'

'Red Bull keek tijdens testdag Albon in Turkije naar ophanging en aerodynamica'

Bij de Italiaanse tak van Motorsport.com wordt gesuggereerd dat Red Bull Racing in Turkije een filmdag ingezet heeft vanwege vragen omtrent de RB16B. Alexander Albon kroop een dag na de wedstrijd op Istanbul Park achter het stuur en reed honderd kilometer met een aangepaste aerodynamische afstelling. De Oostenrijkers willen zo achterhalen waarom het gat naar Mercedes zo groot was en stomen de rijders klaar voor de rest van het 2021-seizoen.

Red Bull kende tijdens het meest recente Grand Prix-weekend diverse problemen. Allereerst was de balans waarmee het team in actie kwam dusdanig slecht dat de volledige vrijdag in de soep liep. Vanaf dat moment wist Max Verstappen eigenlijk geen moment te tippen aan de snelheid van Valtteri Bottas, die in de Mercedes de Grand Prix uiteindelijk wist te winnen.

Door het Italiaanse medium wordt getwijfeld over waar die achterstand nou precies aan ligt. Het kan de inschattingsfout zijn die het team eerder al opmerkte. Men verwachtte een Istanbul Park zonder grip, maar het circuit was zo'n vijf seconden sneller dan het jaar ervoor. Dat heeft Red Bull op het verkeerde been gezet. Ook kan het zijn dat ze de vierde Honda-motor van de Limburger enigszins wilden sparen op het Turkse asfalt.

Albon test Red Bull op diverse vlakken

Red Bull heeft de RB16B een dag later wederom naar buiten gestuurd, maar met veel minder downforce, en op een droog circuit. Daarmee heeft hij nuttige inzichten vergaard voor de rest van het seizoen. Ook is er schijnbaar naar de ophanging en aerodynamische configuratie gekeken. Die ophanging zal op het hobbelige Losail International Circuit een grote rol spelen, dus vermoedelijk stoomde Red Bull in Istanboel de bolide al klaar voor de seizoenfinale.

Albon reed op Istanbul Park met veel minder achtervleugel en voorvleugel. Zo zoekt Red Bull naar een hogere topsnelheid voor de Red Bull om de extreme snelheid van Mercedes op de rechte stukken te neutraliseren. In Turkije scheelde het op topsnelheid bijna 15 kilometer per uur. Na het grote gat naar Mercedes in de afgelopen race lijkt men een startschot gelost te hebben voor een technische inhaalrace voor de laatste zes wedstrijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws