Albon over feedback Verstappen: 'Op vrijdagen wordt het pas écht leuk' Formule 1
Formule 1

Albon over feedback Verstappen: 'Op vrijdagen wordt het pas écht leuk'

Albon over feedback Verstappen: 'Op vrijdagen wordt het pas écht leuk'

Alexander Albon heeft uitgelegd hoe het feedback-proces van de Red Bull Racing-coureurs naar de testcoureur eruit ziet. In de Talking Bull-podcast vertelt de Thai dat hij op vrijdagen vaak tot laat in de avond bezig is met het wegwerken van afstellingsproblemen die de twee hoofdcoureurs ervaren. Een leuke baan, vindt hij, maar wel betekent het dat hij momenteel drukker is dan toen hij F1-coureur was.

'Op vrijdagen stemmen we pas echt in op het racecircuit. Dan wordt het pas écht leuk', laat Albon weten na eerst aan te geven dat hij zo'n vijftig procent van zijn tijd besteedt aan het ontwikkelen van de 2022-bolide. 'We luisteren naar de coureurs en naar de feedback van Verstappen en Pérez, en bieden dan onze suggesties aan', voegt hij daaraan toe. Naar aanleiding van simulatorwerk wordt de afstelling dus bepaald.

Albon geeft een voorbeeld van hoe dit in zijn werking treedt gedurende een gebruikelijk Formule 1-weekend: 'Stel, Verstappen komt aan met bepaalde wijzigingen die hij doorgevoerd wil hebben, dan moeten we eerst zien te zorgen dat wij dezelfde problemen hebben als dat hij heeft.' In de simulator gaan ze dus bewust op zoek naar de onbalans die de Nederlander, of zijn Mexicaanse collega, ervaren in de RB16B.

'Mocht hij bijvoorbeeld een auto hebben met onbalans aan de achterkant in bocht 2, dan zorgen wij dat wij dat nabootsen en aanpassen zodat hij daar blij mee is. Die feedback gaat naar zijn ingenieur, en zo doen we dat met Pérez ook', vervolgt de toekomstige Williams-rijder. Albon speelt op deze manier dus een grote rol in de titelstrijd van Verstappen.

Late uren voor Albon in de Red Bull-simulator

Het leven van een testcoureur gaat niet over rozen. Zo geeft Albon aan dat hij vaak lange uren maakt en in de afgelopen vier maanden slechts een weekje vrij kreeg. Tijdens de GP-weekenden maakt hij lange uren: 'Dan is het een uurtje of negen, soms gaan we langer door, tot tien of elf uur. Op zaterdag word ik rond een uurtje of drie naar het circuit geroepen.' Daar neemt hij plaats in de pitbox en luistert hij mee met het team.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws