'Red Bull naar de FIA wegens te ver doorbuigende achtervleugel Mercedes' Formule 1
Formule 1

'Red Bull naar de FIA wegens te ver doorbuigende achtervleugel Mercedes'

'Red Bull naar de FIA wegens te ver doorbuigende achtervleugel Mercedes'

Na de mogelijk illegale DRS-klep van Mercedes, is er nog meer nieuws te melden vrijdagavond. Red Bull Racing zou namelijk naar de FIA zijn gegaan, omdat men zou hebben geconstateerd dat de achtervleugel van Mercedes te ver door zou hebben gebogen op hoge snelheden tijdens de kwalificatie.

Volgens verschillende geaccrediteerde Formule 1-journalisten en het doorgaans goed ingevoerde Auto, Motor und Sport, zou Red Bull direct na de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië het kantoor van de FIA hebben opgezocht. Het team zou hebben geconstateerd dat de achtervleugel van Mercedes op hoge snelheden in de kwalificatie van vrijdagavond te ver zou zijn doorgebogen, waardoor men een oneerlijk voordeel zou hebben gehaald op de rechte stukken. De ver doorbuigende achtervleugel zou voor minder luchtweerstand hebben gezorgd en zo een hogere topsnelheid.

Newey en Monaghan namens Red Bull naar de FIA

Naar verluidt zou Red Bull een delegatie van Paul Monaghan en hoofdontwerper Adrian Newey naar het kantoor van de FIA op Interlagos hebben gestuurd, om het vergrijp aan te kaarten. Vooralsnog is er vanuit de FIA nog geen berichtgeving te melden.

Later meer...

Het snelste F1-nieuws ontvangen op je tijdlijn? Volg F1Maximaal nu ook op Instagram!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws