Verstappen na kwalificatie: 'Het eerste weekend kunnen zij die motor verder openzetten' Formule 1
Formule 1

Verstappen na kwalificatie: 'Het eerste weekend kunnen zij die motor verder openzetten'

Verstappen na kwalificatie: 'Het eerste weekend kunnen zij die motor verder openzetten'

Na een voor de buitenwereld verrassende vertoning van Mercedes geeft Max Verstappen aan wel verwacht te hebben dat Lewis Hamilton snel zou zijn door de nieuwe motor. Voor de rest van het weekend maakt hij zich dan ook geen zorgen. De Nederlander denkt dat de start van de sprintrace belangrijk gaat worden of hij zondag van poleposition kan vertrekken.

In gesprek met Olav Mol van Ziggo Sport vertelt Verstappen zich niet druk te maken om de snelheid van Mercedes, die hij wel had zien aankomen. 'Ik had sowieso niet verwacht om op pole te staan doordat Mercedes de motor van Hamilton heeft verwisseld. Het eerste weekend kunnen zij die motor dan altijd wat verder openzetten, maar dat neemt daarna vanzelf weer af.'

Over zijn eigen kwalificatie was de Red Bull-coureur niet helemaal tevreden, er had meer in gezeten. 'Mijn tijd was niet goed genoeg. In bocht 8 werden mijn banden te warm, wat ten koste ging van de rest van mijn ronde. Vandaag was het nog koud ten opzichte van de rest van het weekend, dus dat geeft ook een andere balans voor morgen en zondag.'

Kansen voor de sprintrace

Hamilton versprak zichzelf en ging er eigenlijk al vanuit dat Verstappen op zondag vanaf poleposition zou starten. Zo ver wilde de Nederlander zelf nog niet gaan. 'Het ligt aan de start morgen, we gaan het zien. Ik probeer het beste eruit te halen, wanneer er een gat is ga ik ervoor, en anders wil ik gewoon zoveel mogelijk punten scoren', zo besluit de leider in het wereldkampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws