Hamilton naar stewards om 'illegale' DRS-klep, diskwalificatie hangt in de lucht Formule 1
Formule 1

Hamilton naar stewards om 'illegale' DRS-klep, diskwalificatie hangt in de lucht

Hamilton naar stewards om 'illegale' DRS-klep, diskwalificatie hangt in de lucht

Lewis Hamilton wordt mogelijk gediskwalificeerd van de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië, waardoor de Brit mogelijk achteraan zal moeten starten bij de sprintrace van zaterdagavond. De DRS-klep van Hamilton zou mogelijk te wijd open zijn gegaan tijdens zijn poleronde, wijder dan de toegestane 85 millimeter.

De regels van de FIA schrijven voor dat de klep die opengaat als gevolg van een open DRS (drag reduction system, red.) een gat van maximaal 85 millimeter mag creëeren. De auto van de Mercedes-coureur creëerde mogelijk een groter gat en dat is verboden. Als de DRS-klep van Hamilton tijdens de kwalificatie daadwerkelijk als 'illegaal' bestempeld zal worden, is de kans groot dat de Brit gediskwalificeerd zal worden. Dit betekent dan dat Hamilton achteraan zal moeten starten bij de sprintrace van zaterdagavond.

Het snelste F1-nieuws ontvangen op je tijdlijn? Volg F1Maximaal nu ook op Instagram!

Hamilton om 23:15 naar de FIA-stewards

Hamilton zal zich om 23:15 Nederlandse tijd moeten melden bij de stewards, waar hij naar alle waarschijnlijkheid het oordeel zal horen met betrekking tot zijn mogelijk illegale DRS-systeem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws