Experts voorspellen verrassing in Bahrein: ‘Fernando lijkt erg snel’ Formule 1
Formule 1

Experts voorspellen verrassing in Bahrein: ‘Fernando lijkt erg snel’

Experts voorspellen verrassing in Bahrein: ‘Fernando lijkt erg snel’

Hoewel de testdagen misleidend kunnen zijn, wordt één team wel heel vaak genoemd als positieve verrassing na de wintertests: Aston Martin. Waar Aston Martin voor de wintertests nog een tegenvaller te verwerken kreeg in de vorm van de absentie van de geblesseerde Lance Stroll, wekte de nieuwe AMR23 vanaf de eerste dag een goede indruk. Analisten, teambazen en coureurs zijn het met elkaar eens dat Aston Martin een grote stap vooruit heeft gezet.

Aston Martin begon de eerste ochtend met een valse start vanwege een sensorprobleem, maar herstelde zich al snel door de eerste dag af te sluiten met een tweede tijd. Onder andere Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was onder de indruk. ‘Ze hebben een grote stap vooruit gezet’, geeft de Brit aan tegenover Formula1.com. 'Het lijkt erop dat ze niet al te ver verwijderd zijn van de kop van het veld. Met name Fernando ziet er erg snel uit.’ Collega-teambaas Otmar Szafnauer ziet dat het middenveld dicht bij elkaar ligt en ziet Aston Martin niet als enige concurrent. ‘Ik ben nerveus over iedereen in het middenveld. We moeten niet alleen Aston Martin verslaan’, vertelt de teambaas van Alpine. ‘Met de stabiele reglementen komt iedereen dichter bij elkaar en dan draait het om andere dingen. Je moet veel verschillende dingen goed doen om bovenaan het middenveld te eindigen. Dus het is niet alleen Aston Martin, ik maak me zorgen om iedereen.’

Ook Kevin Magnussen zag dat Aston Martin goed had gepresteerd tijdens de wintertest. De Haas-coureur noemde Aston Martin het team uit het middenveld dat hij het meeste vreesde. 'Ik denk dat Aston Martin er snel uitziet', aldus de Deen. 'Het lijkt erop dat ze constant goede lange stints aan het rijden zijn en zodra ze proberen een goede rondetijd neer te zetten, lukt dat ze ook. Het lijkt erop dat ze een grote stap hebben gezet.' Alpine-coureur Esteban Ocon hield zich net als zijn teambaas Szafnauer wat meer op de vlakte, en geeft aan dat het lastig is om nu al conclusies te trekken. 'Met deze auto's is het zo makkelijk om eerst vijf seconden te langzaam te zijn en dan opeens weer vijf seconden sneller te zijn, dus het is heel lastig om te zeggen wie met hoeveel benzine rijdt', geeft Ocon aan. 'We kunnen natuurlijk de banden zien, maar het energieverbruik en de motorstand niet. Maar ze zien er absoluut competitief uit.'

Analisten voorspellen verrassing

Waar de teambazen en coureurs logischerwijs voorzichtig zijn met hun uitspraken, schuwen verschillende analisten het niet om een verrassing te voorspellen. Sky Sports-analist Ted Kravitz voorziet een mooi resultaat voor Aston Martin in de Grand Prix van Bahrein: 'Als de Grand Prix van Bahrein vandaag was, dan hadden Max Verstappen, Sergio Pérez en Fernando Alonso op het podium gestaan.' Ook Will Buxton voorspelt een goed seizoen voor Aston Martin. 'In de paddock heerst het gevoel, gezien de snelheid in de langere stints, dat Alonso en Aston Martin één van de vier teams gaat zijn met serieuze podiumkansen in de openingsfase van het seizoen', aldus Buxton. 'Natuurlijk zijn dit pas de testdagen dus er zijn veel mitsen en maren, maar het ziet er wel echt heel veelbelovend uit voor Aston Martin.

Laatste kans op aanbiedingen voor het kijken van de F1 in 2023! Pak 34% korting op Viaplay. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws