Kravitz schrok zich een hoedje van Mercedes: 'Dit is de Mercedes die goed zou moeten zijn!' Formule 1
Formule 1

Kravitz schrok zich een hoedje van Mercedes: 'Dit is de Mercedes die goed zou moeten zijn!'

Kravitz schrok zich een hoedje van Mercedes: 'Dit is de Mercedes die goed zou moeten zijn!'

Sky Sports-analist Ted Kravitz schrok behoorlijk van Mercedes tijdens de wintertest. Kravitz kon niet geloven dat de Duitse renstal nog steeds kampt met problemen. Hij ziet Aston Martin boven het team uit Brackley staan na de derde wintertestdag in Bahrein. De Brit denkt dat Aston Martin het derde team op de grid kan zijn en dat heeft van alles te maken met de racesimulatie van Fernando Alonso op de zaterdag.

De wintertestdagen in Bahrein legden bloot dat Mercedes haar zaken nog steeds niet helemaal op een rijtje heeft. De coureurs Lewis Hamilton en George Russell hebben dat laten weten bij de internationale media, maar ook hoofdingenieur Andrew Shovlin zat met de handen in het haar. Kravitz zag dat de renstal uit Brackley moeite had en dat Aston Martin het beter deed. 'Ik heb Aston Martin derde en mogelijk zelfs een klein beetje dichter bij Ferrari. Dat heeft te maken met Alonso's racesimulatie', vertelt de Brit bij Sky Sports.

'Ik zal een beetje terughoudend zijn en zeggen dat Aston Martin derde is en Mercedes vierde op dit momen', gaat Kravitz verder. 'We moeten de komende dagen een grote stap zien van Mercedes, zodat ze stevig derde kunnen worden. Toen Hamilton naar buiten kwam en zei dat porpoising grotendeels verdwenen was, maar sommige van de 'balansbeperkingen' van de auto van vorig jaar nog steeds aanwezig zijn, kon ik het niet geloven. Ik dacht: wacht even, dit is de Mercedes die goed zou moeten zijn!'

Aston Martin het team waarom andere renstallen zich druk maken

'In de GP van Bahrein, zoals we de zaterdag van de testdagen kunnen noemen, zouden het Max Verstappen, Sergio Perez, en Alonso op het podium zijn geweest, voor de Ferrari's en de Mercedessen.' Aston Martin liet de rest van de grid, inclusief Red Bull wel even schrikken toen ze behoorlijk goed uit de verf kwam, zo denkt Kravitz. 'Aston Martin liet Red Bull vanaf de eerste dag zorgen maken, Adrian Newey noemde het team in het rijtje van de renstallen waar hij zich druk om maakte. De auto is in wezen goed, het heeft een goed concept. Alonso's racesimulatie op zaterdag was nagenoeg perfect.'

Laatste kans op aanbiedingen voor het kijken van de F1 in 2023! Pak 34% korting op Viaplay. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws