Ricciardo bewijst het gelijk van AlphaTauri: 'Elk team heeft een ervaren coureur nodig' Formule 1
Formule 1

Ricciardo bewijst het gelijk van AlphaTauri: 'Elk team heeft een ervaren coureur nodig'

Ricciardo bewijst het gelijk van AlphaTauri: 'Elk team heeft een ervaren coureur nodig'

AlphaTauri-teambaas Franz Tost zag hoe Daniel Ricciardo met een zevende plek in Mexico zes waardevolle punten voor het team pakte. Het zusterteam van Red Bull sprong zo van de tiende naar de achtste plek in het constructeurskampioenschap, maar de ervaren teambaas geeft nu aan dat hij nooit getwijfeld heeft over zijn Australische coureur.

Tost zag Ricciardo in Austin terugkeren na een handblessure, waarbij hij geen goed weekend afwerkte, maar een week later sloeg The Honey Badger toe met een topresultaat. 'Ik had absoluut geen twijfels', zegt Tost over zijn coureur bij Motorsport.com. 'Ik had geen twijfels, omdat hij ervaren is, en hij kan het talent om een Formule 1-auto snel te besturen niet verloren hebben.' Ricciardo kende bij McLaren ook twee moeizame jaren, maar lijkt nu weer terug te zijn.

'Zodra je weet dat je snel bent, verlies je dat niet meer. In het verleden ontbrak het misschien aan vertrouwen in de auto of vertrouwen in het team', zo lijkt de Oostenrijker op de McLaren-jaren te wijzen. 'Daarom kon hij niet op het niveau presteren waarvan wij weten dat hij er wel toe in staat is.' Ricciardo koos er na zijn ontslag bij McLaren voor om geen stoeltje bij een ander team na te jagen, en als derde coureur van Red Bull Racing de motivatie te hervinden. Zijn terugkeer kwam sneller dan gedacht, doordat AlphaTauri Nyck de Vries in de zomer ontsloeg.

Ricciardo een van de uitblinkers in Mexico

In Mexico zat Ricciardo er tijdens de vrije trainingen al goed bij, maar op een vierde startplek had Tost niet gerekend. 'Het was een positieve verrassing. Ik had verwacht dat hij in de top zes zou staan, maar de vierde plek was echt heel goed. Hij zette een goede prestatie neer, zowel in de kwalificatie als in de race, vooral in het begin, toen hij Lewis Hamilton achter zich hield.'

De 34-jarige coureur leek de vijfde plek stevig in handen te hebben, maar kwam uiteindelijk als zevende over de streep. Na de rode vlag verloor hij een positie aan George Russell bij de start. Ricciardo kwam uiteindelijk net tekort om de Brit weer terug te pakken, terwijl ook Lando Norris inmiddels voorbij was gekomen. 'Voor Daniel was de rode vlag niet gunstig', vindt Tost dan ook. Dit kostte hem wat aan prestaties omdat hij dezelfde set harde banden moest gebruiken na de herstart, en dat was een nadeel.'

Ondanks die gebruikte banden had Ricciardo de snelheid behoorlijk te pakken. 'Hij reed hoe dan ook een heel erg goed race, en zorgde ervoor dat hij als zevende over de streep kwam.' Het verschil in ervaring met Yuki Tsunoda was daarmee ook meteen duidelijk, aangezien de Japanner een goed resultaat vergooide bij een inhaalpoging op Oscar Piastri. 'Elk team heeft een ervaren coureur nodig, en Daniel is absoluut de juiste keuze. Hij zit nu in de race-modus, en we kijken nu uit naar São Paulo.'

Spannende slotfase van het seizoen voor AlphaTauri

Voor AlphaTauri staat er nog veel op het spel. Alfa Romeo staat een plekje lager met eenzelfde aantal punten, terwijl nieuwe hekkensluiter Haas vier punten achterstand heeft. Gezien de recente vorm is Williams, dat met twaalf punten voorsprong zevende staat, ook nog niet buiten bereik. 'Ik verwachtte wel dat we vroeger of later punten zouden pakken, want we waren niet zo slecht als het uitzag. We hebben echter wat pech gehad, vooral met Daniel in Zandvoort', zegt Tost over de blessure van zijn coureur.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws