Ricciardo gelooft in eigen 'Hülkenback'-terugkeer: 'Zo'n voorbeeld is geruststellend' Formule 1
Formule 1

Ricciardo gelooft in eigen 'Hülkenback'-terugkeer: 'Zo'n voorbeeld is geruststellend'

Ricciardo gelooft in eigen 'Hülkenback'-terugkeer: 'Zo'n voorbeeld is geruststellend'

Coureur Daniel Ricciardo heeft naar eigen zeggen een goed voorbeeld aan 'Nico Hülkenback'. De altijd vrolijke Australiër moest zijn zitje bij McLaren afstaan aan de jonge Oscar Piastri en zal daardoor komend seizoen niet op de Formule `1-grid staan. Echter heeft hij de hoop op een terugkeer nog niet opgegeven, omdat Duitser Hülkenberg ook terug is van weggeweest.

Ricciardo benoemt de bijnaam van de 35-jarige die volgend jaar bij het team van Haas zal rijden. 'Hülkenback. Hij moet zijn naam veranderen, want hij is nu zo vaak teruggekomen. Het is geen berg meer, het is back', begint de coureur grappend, geciteerd door Crash.net. Hülkenberg kwam na zijn 2019-seizoen bij Renault zonder stoeltje te zitten, maar keerde in zowel 2020 als 2021 terug in een raceweekend als reservecoureur bij Racing Point en later bij hetzelfde team genaamd Aston Martin.

Zelf geeft Ricciardo aan dat hij zeker nog iets voelt bij de Formule 1. 'Er is zeker iets. Ik ken mezelf duidelijk beter dan iemand mij kent, en ik weet wat ik nodig heb of wat ik voel dat me zal helpen, dus ik heb er vertrouwen in om het jaar vrij te nemen, omdat ik weet wat goed het voor me zal doen. Als je dan andere voorbeelden ziet, en best goede voorbeelden, zoals (Fernando) Alonso of (Kevin) Magnussen bijvoorbeeld, dan is dat best geruststellend.'

Ricciardo: 'Ik heb het gevoel dat ik het juiste heb gedaan'

Wel ziet de Australiër verschillen met de andere coureurs. 'We zitten allemaal anders in elkaar en een vrij jaar zou een ander effect op ons allemaal kunnen hebben, maar eigenlijk kijk ik bijvoorbeeld naar Alonso, iemand die altijd van racen houdt, en hij heeft die vrije tijd gehad en kwam terug', benoemt Ricciardo, die verwacht het voorbeeld van de Spanjaard te volgen.

Wel zal de 33-jarige komend seizoen niet te veel bij de sport betrokken zijn. 'Ik heb het gevoel dat ik mezelf echt een beetje meer moet verwijderen dan wat hij zou hebben gedaan, wat voor mij persoonlijk nog krachtiger zou zijn en waarvan ik denk dat ik er baat bij heb', vertelt Ricciardo. 'Om een lang verhaal kort te maken, dat soort dingen moedigen me aan. Het is de kers op de taart dat ik het gevoel heb dat ik het juiste heb gedaan', concludeert de coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws