Ricciardo had één voorwaarde in gesprek met Red Bull: 'Ik wil niet bij alle races zijn' Formule 1
Formule 1

Ricciardo had één voorwaarde in gesprek met Red Bull: 'Ik wil niet bij alle races zijn'

Ricciardo had één voorwaarde in gesprek met Red Bull: 'Ik wil niet bij alle races zijn'

De kogel is door de kerk. Vandaag is bekend geworden dat Daniel Ricciardo terugkeert bij Red Bull Racing. De Australiër gaat de rol van testcoureur vervullen bij het team. Ricciardo heeft aangegeven dat hij één voorwaarde had tijdens de onderhandelingen. De achtvoudig racewinnaar wil aankomend seizoen niet bij alle races aanwezig zijn.

Ricciardo heeft duidelijk gemaakt dat hij hoopt in de toekomst terug te keren op de grid. Na het moeilijkste seizoen uit zijn carrière doet de 33-jarige noodgedwongen een stapje terug en zal hij komend seizoen de testcoureur van Red Bull zijn. De Australiër heeft goede hoop dat een contract bij Red Bull zijn kansen op een zitje in 2024 in de Formule zal vergroten.

De voormalig McLaren-coureur zal echter niet bij elke race aankomend seizoen aanwezig zijn, zo liet hij weten: 'Ik zal niet bij alle 24 races zijn, anders had ik net zo goed nog op de grid kunnen staan. Ik heb duidelijk gemaakt aan Red Bull dat ik vrije tijd nodig heb', zo wordt Ricciardo geciteerd door The Mirror.

'Ik wil een deel van mezelf terug vinden'

De Red Bull-testcoureur wil de vrije tijd gebruiken om aan zichzelf te werken, zo geeft hij aan: 'Het slechte presteren heeft me de afgelopen jaren een beetje verslagen, daarom wil ik een beetje tijd vrijmaken. Ik wil een deel van mezelf terug vinden en mezelf opnieuw opbouwen. Als het niet goed gaat, kun je zo gemakkelijk boos en verbitterd raken. En dan heb je negatieve emoties voor iets waar je van houdt.'

Ricciardo kan wel tevreden terug kijken op wat voorlopig zijn laatste Formule 1-race was. Hij sloot de race af in de punten met een negende plaats. De Australiër is blij met zijn laatste race: 'Ik ben opgelucht met hoe de race is geëindigd. Het was leuk om de geblokte vlag te zien en in de punten te staan, en ook nog Sebastian Vettel te verslaan. Ik ging over de streep en deed een stevige inspanning die me voldaan achterliet', aldus de 33-jarige.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws