Ricciardo keert officieel terug bij de Red Bull-familie als testcoureur Formule 1
Formule 1

Ricciardo keert officieel terug bij de Red Bull-familie als testcoureur

Ricciardo keert officieel terug bij de Red Bull-familie als testcoureur

Daniel Ricciardo is officieel weer terug bij het team van Red Bull Racing. De coureur vertrok na het 2018-seizoen om een avontuur aan te gaan bij Renault. Twee jaar later besloot de coureur naar McLaren te verhuizen, maar die samenwerking werd nooit echt succesvol, ondanks een overwinning op Monza. Ricciardo zal bij Red Bull de rol als testcoureur op zich nemen.

Ricciardo besloot na het 2018-seizoen het team van Red Bull te verlaten en dat had deels te maken met de interne strijd tussen hem en Max Verstappen. De Australiër ging enkele andere uitdagingen aan bij Renault en McLaren, maar daar wist hij nooit de vorm te halen die hij bereikte bij de Oostenrijkse renstal. Vooral bij McLaren liep het niet zoals men had verwacht. Ricciardo was consistent minder dan teamgenoot Lando Norris en in onderling overleg besloten beide partijen de samenwerking te beëindigen.

Nu keert de coureur dus terug bij het team waar hij groot is geworden. Dat doet hij als derde coureur, maar dat betekent niet dat hij niet uitkijkt naar deze uitdaging. 'De glimlach zegt volgens mij alles', zegt Ricciardo in een persbericht van Red Bull. 'Ik ben echt heel erg blij dat ik weer thuis ben bij Red Bull. De woorden van onder andere Horner en Dr. Helmut Marko kan ik heel erg waarderen. Ik kijk er heel erg naar uit om onderdeel te zijn van het beste team in de Formule 1.'

Horner: 'Geweldig dat Ricciardo weer terug is bij de Red Bull-familie'

Helmut Marko sprak op de vrijdag tijdens het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi zijn mond voorbij toen hij aankondigde dat Ricciardo aan de slag zou gaan bij het team. Christian Horner kon toen ook niet meer verbergen dat er concreet contact was met de coureur. 'Het is geweldig dat Daniel weer terug is bij de Red Bull-familie. In zijn rol als testcoureur kan hij ons helpen in het ontwikkelen van de auto. Hij heeft natuurlijk de ervaring en de kennis van wat er nodig is om te slagen in de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws