Ralf Schumacher verwacht meer competitie: 'Straf zal Red Bull in de weg zitten tot 2024' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher verwacht meer competitie: 'Straf zal Red Bull in de weg zitten tot 2024'

Ralf Schumacher verwacht meer competitie: 'Straf zal Red Bull in de weg zitten tot 2024'

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher verwacht dat de strijd in het kampioenschap tussen drie teams zal zijn: Red Bull Racing, Ferrari en Mercedes. Het team dat dit jaar kampioen wist te worden zal namelijk meer tegenstand krijgen, vanwege beperkingen door het overschrijden van het budgetplafond. Ondanks de drie topteams die waarschijnlijk zullen domineren, kunnen ook degene uit het middenveld niet worden onderschat.

Schumacher gaat ervan uit dat komend jaar een beetje vergelijkbaar zal zijn met hoe dit seizoen eindigde. 'Ik verwacht een drieledig gevecht', begint de Duitser bij Sky Sports F1. 'Ik was echter een beetje verbaasd dat Mercedes het in de laatste race in Abu Dhabi weer moeilijk had. Ik had ze sterker beoordeeld voor de finale en Ferrari zwakker. Mercedes heeft het probleem duidelijk nog niet volledig boven water', geeft hij toe.

Hoewel de Duitse en Italiaanse renstal beide vele problemen hebben gekend in het 2022-seizoen, zal het volgend jaar ook voor het Oostenrijkse team niet optimaal zijn. 'Red Bull zal moeten wennen aan het feit dat de budgetplafond-straf hen minder testtijd in de windtunnel oplevert. Dit zal hen in de weg zitten bij de ontwikkeling van de nieuwe auto voor 2023 maar ook voor 2024', verwacht Schumacher.

Schumacher: 'Kleinere teams krijgen kans om de top drie te irriteren'

De oud-coureur denkt dat ook renstallen uit het middenveld komend jaar kunnen verbazen. 'Daarnaast komen nu langzaamaan de kleinere teams op, die door het budgetplafond steeds meer de kans krijgen om de grote drie teams te irriteren. Het wordt spannend hoe de teams hiermee omgaan en wie nu als eerste een grotere stap kan zetten', vervolgt de Duitser.

De 47-jarige die zes overwinningen achter zijn naam heeft staan, heeft wel een vermoeden welk team dat zou kunnen zijn. 'Alpine mag volgend jaar bijvoorbeeld niet worden onderschat. Daar rijst voor mij de vraag hoeveel Fernando Alonso zal worden gemist. De Spanjaard heeft zeker veel gebracht naar het team dit jaar. Laten we kijken hoe ver de twee coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly het team kunnen pushen. Maar qua snelheid was Alpine dit jaar opmerkelijk. De motor was erg goed en ze kunnen hun pakket ruim binnen het budgetplafond ontwikkelen en kunnen dichter bij Red Bull, Ferrari en Mercedes komen', eindigt Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws