Update | Vader Pérez stelt mening bij: 'Geen kwade bedoelingen bij Verstappen' Formule 1
Formule 1

Update | Vader Pérez stelt mening bij: 'Geen kwade bedoelingen bij Verstappen'

Update | Vader Pérez stelt mening bij: 'Geen kwade bedoelingen bij Verstappen'

Antonio Pérez, de vader van Sergio Pérez, denkt dat Max Verstappen zich bedreigd voelt door zijn teamgenoot bij Red Bull Racing. Daarom zou de tweevoudig wereldkampioen een teamorder hebben genegeerd in de laatste ronde van de Grand Prix van Brazilië.

'Checo heeft nog nooit iets nodig gehad van iemand anders. Hij heeft alles alleen verdiend', vertelt Pérez senior tegenover ESTO. 'Dat is Checo en aankomende zondag gaat hij weer zijn best doen. Al was het misschien wel beter als hij de race in Brazilië had gewonnen of tien punten extra had gekregen', stelt vader Pérez, verwijzend naar de strijd om P2 in het kampioenschap met Charles Leclerc. Beide coureurs hebben nu 290 punten.

Verstappen negeert teamorder Pérez 'door druk'

Dat Verstappen een teamorder negeerde, heeft volgens Pérez senior te maken met de druk die hij zou voelen van Sergio. 'Max voelt de hete adem van Checo door zijn helm door wat hij daar liet zien. Hij heeft nog nooit zo'n teamgenoot gehad, de anderen waren allemaal minder.' Daarnaast zou Sergio de races winnen die Verstappen niet kán winnen. 'De écht moeilijke races', stelt de vader van de Mexicaanse Red Bull-coureur.

Pérez is dan ook blij dat zijn zoon werd verdedigd door zijn team en de internationale media nadat Verstappen zijn zesde plaats niet af wilde staan aan zijn teamgenoot. 'Ik vind het ongelooflijk dat ze hem verdedigen, dat is de grootste voldoening.' Mocht Verstappen in de toekomst hulp nodig hebben, dan denkt Pérez senior wel dat hij die krijgt van zijn zoon. 'Omdat hij een professional is met een groot hart.'

Update 8:57u (24/11) | Vader Pérez tstelt mening bij: 'Geen kwade bedoelingen bij Verstappen'

De vader van Sergio Pérez, Antonio Pérez, heeft de vete tussen zijn zoon en Max Verstappen achter zich kunnen laten. Volgens de vader van de Red Bull Racing-coureur is er geen ruzie tussen de teamgenoten van de Oostenrijkse renstal. Bovendien is Pérez senior blij dat het team alles uit de kast heeft gehaald om zijn zoon te helpen in de strijd om de tweede plek in het wereldkampioenschap.

Na de Grand Prix van Brazilië stelde Antonio Pérez dat Verstappen de hete adem van zijn teamgenoot voelde. Nu stelt de vader van Pérez dat er geen slechte bedoelingen waren bij de regerend wereldkampioen. 'Beide coureurs willen successen behalen en ze willen allebei winnen. Er zijn helemaal geen kwade bedoelingen', zegt Pérez senior bij Esto.com.

Toch liep zijn zoon de tweede plek in het kampioenschap mis. Charles Leclerc was sterker tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, waardoor Pérez het moet doen met een tweede plek. Zijn vader zag dat ook Red Bull heel erg baalde. 'Ik zag dat het heel veel pijn deed bij het team dat ze geen één-twee hadden in het kampioenschap. Het betekende echt alles voor ze.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws