Ricciardo verwijt Piastri niets: 'Niet alsof hij deze hele situatie heeft gecreëerd' Formule 1
Formule 1

Ricciardo verwijt Piastri niets: 'Niet alsof hij deze hele situatie heeft gecreëerd'

Ricciardo verwijt Piastri niets: 'Niet alsof hij deze hele situatie heeft gecreëerd'

Daniel Ricciardo geeft toe dat hij wat medelijden voelde met Oscar Piastri nadat de jonge coureur werd aangesteld als rijder van McLaren. Piastri kreeg viel kritiek te verwerken nadat hij het stoeltje bij Alpine weigerde om te tekenen bij McLaren. Daar zal hij natuurlijk Ricciardo gaan vervangen. De 33-jarige Australiër denkt dat zijn landgenoot niets te verwijten valt in de situatie.

In de zomerstop werd duidelijk dat Ricciardo in 2023 niet meer zou rijden voor het team van McLaren. Bij Alpine ontstond er een chaotische situatie, aangezien het team Piastri had aangekondigd. De jonge coureur uit Melbourne had zijn zinnen gezet op een overstap naar McLaren en dat leverde kritiek op. 'Ik had zeker medelijden met hem', vertelt Ricciardo in de In the Fast Lane-podcast. 'Ik was natuurlijk bezig met mijn eigen zorgen en wat ik zelf nou ging doen. Toch kreeg ik wel alle opmerkingen die hij kreeg mee. Dat vond ik echt jammer voor hem.'

'Het feit dat je de Formule 1 haalt, hoort gewoon het grootste moment in je leven te zijn. Voor hem is het een droom die uitkomt. Dat hoor je normaal gesproken te vieren', vervolgt de nieuwe derde rijder van Red Bull Racing. Piastri kreeg kritiek voor het feit dat hij het contract bij Alpine weigerde. Uiteindelijk neemt hij dus het stoeltje van Ricciardo over. 'Het is niet alsof hij deze hele situatie heeft gecreëerd. Hij is gewoon een onderdeel van deze situatie.'

Ricciardo: 'Webber moet ervoor zorgen dat zijn coureur een stoeltje heeft'

Ook Mark Webber moest het ontgelden online. De voormalig Formule 1-coureur werd bij Red Bull Racing nota bene vervangen door Ricciardo en nu hielp hij Piastri aan een stoeltje bij het team van McLaren. 'Mensen gingen ook achter Mark aan en zeiden: dit kan je niet maken tegenover een mede-Australiër. Ik zag het helemaal niet zo. Mark heeft ook gewoon een baan. Hij moet ervoor zorgen dat zijn coureur een stoeltje krijgt', aldus Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws