Gasly uit teleurstelling over 2022-seizoen: 'Met dit materiaal viel er weinig uit te halen' Formule 1
Formule 1

Gasly uit teleurstelling over 2022-seizoen: 'Met dit materiaal viel er weinig uit te halen'

Gasly uit teleurstelling over 2022-seizoen: 'Met dit materiaal viel er weinig uit te halen'

Pierre Gasly reed in Abu Dhabi zijn laatste race voor AlphaTauri, het team waar hij bijna zijn volledige carrière reed. In het afgelopen jaar zat het de Fransman en zijn team niet mee en werd er ondermaats gepresteerd. Met een nieuwe uitdaging bij Alpine in het vooruitzicht, blikt Gasly terug op het afgelopen jaar en de tegenvallende prestaties.

AlphaTauri beleefde haar moeilijkste seizoen sinds 2018. Slechts 35 punten werden gepakt, hetgeen resulteerde in een negende plaats in het constructeurskampioenschap. In 2021 was dit nog de zesde plek. Ook Gasly beleefde zijn slechtste volledige seizoen tot nog toe met slechts 23 punten. Dat hij teleurgesteld is, mag daarom ook geen wonder heten.

'Ik zal niet liegen: het vorige seizoen verliep een stuk beter en daar heb ik dan ook een stuk meer van genoten', zo geeft de Fransman tegenover Motorsport.com aan. 'Dit jaar ontbrak het ons gewoon aan de snelheid om echt mee te doen om de punten en daar kon ik verder weinig meer aan doen.' Als er punten werden gepakt, gebeurde dit veelal onderaan in de top tien, waardoor AlphaTauri een redelijk anoniem seizoen beleefde.

'Wil iets geweldigs neerzetten'

De overstap naar Alpine biedt de Fransman perspectief. Immers pakte de renstal van Esteban Ocon en Fernando Alonso de vierde plek in het constructeurskampioenschap afgelopen seizoen en was de wagen ook nog eens snel. 'Ik denk dat dit nieuwe begin een mooie kans is om wat ongelofelijks neer te zetten. Zij (Renault, red.) beleefden hun beste seizoen sinds hun terugkeer in de Formule 1 en ik denk dat ze op de goede weg zijn om de top drie aan te vallen.'

Uiteindelijk gaat het daar allemaal om: strijden om de overwinningen. Gasly verwacht volgend seizoen al mooie dingen te kunnen presteren. 'Volgend jaar zullen we al indrukwekkende dingen neerzetten, pas maar op. Ik ben er heilig van overtuigd dat we met Alpine veel potentieel hebben en fantastische resultaten kunnen behalen', aldus de optimistische coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws