Brown verwacht Ricciardo op F1-grid: 'Kijk wat er met De Vries gebeurde' Formule 1
Formule 1

Brown verwacht Ricciardo op F1-grid: 'Kijk wat er met De Vries gebeurde'

Brown verwacht Ricciardo op F1-grid: 'Kijk wat er met De Vries gebeurde'

Zak Brown denkt dat Daniel Ricciardo een goede kans heeft om zichzelf weer in de kijker te zetten bij het team van Red Bull Racing. De voormalig coureur van McLaren heeft een contract als derde coureur bij de Oostenrijkse renstal, ondanks dat er ook enige interesse was van het team van Haas. Brown, de CEO van McLaren, weet niet zeker of een keuze voor Haas beter was geweest voor de carrière van Ricciardo. Wel hoopt de Amerikaan dat de rijder in 2024 weer op de grid te vinden is.

Brown denkt dat Ricciardo eenzelfde kans moet krijgen als Nyck de Vries. 'Kijk naar wat er met Nyck gebeurde na één goede sessie', wordt de CEO van McLaren geciteerd door Motorsport.com. 'Hij was ineens een zeer gewilde coureur. Dus stel je voor dat één van de gasten bij Red Bull om een één of andere reden niet kan racen en Ricciardo zal ineens instappen en de auto brengen naar waar die hoort, dan ziet zijn carrière er ineens anders uit.' De achtvoudig racewinnaar is echter geen reservecoureur en zal waarschijnlijk geen races rijden, ook al valt Max Verstappen of Sergio Pérez uit.

Ricciardo koos dus voor een terugkeer naar het vertrouwde Red Bull. Brown weet niet zeker of een permanent zitje bij een team als Haas beter was geweest voor de man uit Perth. 'Dat is zo lastig om te zeggen. Aan de ene kant, als je naar Haas gaat en Kevin Magnussen verslaat, sta je vanzelf weer op de radar. Aan de andere kant zit je mogelijk in een auto die races kan winnen als een coureur corona krijgt. Als je dan een race wint, kan je zo weer op de grid staan. Het is lastig om te zeggen wat de beste optie was geweest.'

Brown: 'Willen allemaal dat Ricciardo op de grid staat'

Nadat het duidelijk werd dat Ricciardo officieel zou vertrekken bij McLaren waren er nog enkele plekken te vullen voor de grid van volgend jaar. Brown vindt het verrassend dat die teams geen contact hebben opgenomen met de coureur. 'Toch denk ik dat er ook teams tussen zaten waar hij geen interesse in had. Dus misschien was er wel interesse.' De CEO hoopt dat Ricciardo zijn potentie weer kan benutten bij Red Bull. 'We weten dat het erin zit. We willen allemaal dat Daniel op de grid staat', sluit Brown af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws