Ricciardo wil miljoenenbedrag zien van McLaren ter compensatie Formule 1
Formule 1

Ricciardo wil miljoenenbedrag zien van McLaren ter compensatie

Ricciardo wil miljoenenbedrag zien van McLaren ter compensatie

Daniel Ricciardo is op zoek naar compensatie mocht McLaren het contract van de coureur vroegtijdig willen beëindigen, meldt Speedcafe. De rijder van de Britse renstal had eerder aangegeven dat hij zijn verbintenis met McLaren tot en met het einde van 2023 zou uitzitten, maar er is een wending in de zaak gekomen. McLaren zou namelijk Oscar Piastri willen aanstellen als de vervanger van Ricciardo. De achtvoudig racewinnaar zou om een bedrag van veertien miljoen euro hebben gevraagd.

Ricciardo heeft dus nog een contract tot en met het einde van 2023 en hij zou de enige zijn die de verbintenis vroegtijdig kan beëindigen. Desondanks lijkt McLaren haar pijlen op een andere coureur te hebben gericht, namelijk Piastri. Mocht de reservecoureur daadwerkelijk een stoeltje krijgen bij het team uit Woking, dan wil Ricciardo compensatie zien. Hij zou gevraagd hebben voor een compensatie van 21 miljoen Australische dollar (veertien miljoen euro, red.), maar men verwacht dat dit bedrag nog zal zakken.

De positie van Ricciardo binnen het team van McLaren staat al een tijdje onder druk. De Australiër kwam vorig jaar binnen bij de renstal, maar sindsdien zijn de prestaties niet naar behoren. De contractsituatie van Ricciardo is dan ook al meerdere keren besproken, maar hij heeft op social media aangegeven dat hij blijft waar hij zit. Nu Piastri zelf aangegeven heeft niet te rijden voor Alpine, die de coureur wel naast Esteban Ocon hadden neergezet, lijkt het erop dat de jonge rijder zijn heil gaat zoeken bij McLaren en daarmee Ricciardo zal vervangen.

Een dure procedure voor McLaren

Er zitten echter wel een aantal haken en ogen aan een mogelijke deal met Alpine. Piastri heeft immers twee geldige contracten lopen, waardoor Alpine waarschijnlijk naar de rechtbank gaat om te vragen voor compensatie. Het aantrekken van Piastri kan McLaren dan al gauw tien miljoen euro kosten. De Britse renstal moet hopen dat Ricciardo een team vindt aan het einde van 2022. Dan betaalt hij zijn salaris evenredig terug aan McLaren en zijn de kosten niet nog hoger voor het team. Mocht Ricciardo namelijk geen team vinden, dan betaalt de renstal de volledige compensatie aan de coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws