'Pérez kan na nieuwe wanprestatie vervangen worden door clausule in contract' Formule 1
Formule 1

'Pérez kan na nieuwe wanprestatie vervangen worden door clausule in contract'

'Pérez kan na nieuwe wanprestatie vervangen worden door clausule in contract'

De alarmbellen rinkelen bij Red Bull Racing. Na een dominante start van het seizoen leek Red Bull af te stevenen op een volgende dubbel in beide kampioenschappen, maar nu het seizoen precies halverwege is, beginnen de zorgen bij de Oostenrijkse renstal steeds meer toe te nemen. Daarbij helpt het zwakke optreden van Sergio Pérez niet, en het lijkt er steeds meer op dat het einde van de Mexicaan bij Red Bull in zicht is.

Sergio Pérez startte nog vrij sterk aan het seizoen, maar sinds de race in Imola is het helemaal gedaan met de goede prestaties van de 34-jarige coureur. In Italië eindigde hij als achtste na een Q2-exit, waarna Monaco en Canada tweemaal een Q1-uitschakeling en een crash in de race opleverde. In Spanje pakte Pérez een achtste plek, om in Oostenrijk te profiteren van de uitvalbeurt van Lando Norris en zevende te eindigen. In Engeland was hij weer terug bij af met een Q1-uitschakeling en nul punten op zondag.

Prestaties vallen tegen

Pérez heeft daardoor vijftien punten verzameld in zes weekenden. Het is puur aan de 119 punten van Max Verstappen, uit diezelfde periode, te danken dat Red Bull er in beide kampioenschappen nog steeds goed voorstaat. Pérez is inmiddels wel afgezakt naar de zesde plek in het kampioenschap, terwijl de Mercedes-coureurs nog maar zeven en acht punten achter hem staan. Zelfs Nico Hülkenberg pakte in de afgelopen twee weekenden meer punten dan Pérez in de laatste zes weekenden.

Teambaas Christian Horner gaf voor het weekend ook al aan dat Red Bull beide coureurs aan de voorkant van het veld nodig heeft, nu Mercedes en vooral McLaren elk weekend snel zijn. Pérez voldeed niet aan die wens, want in Q1 spinde hij, waardoor hij zich als negentiende kwalificeerde. Vanuit de pitstraat kon hij niet verder komen dan een zeventiende plek. Dat zou slecht nieuws kunnen zijn voor de Red Bull-coureur.

Clausules in contract

Pérez kreeg eind mei nog een nieuw contract bij het team, en Horner maakte toen meteen duidelijk dat daar bepaalde prestatieclausules in stonden. Die clausules kunnen Pérez nu de nek omdoen. De Telegraaf heeft van insiders begrepen dat Horner en Pérez voor het weekend een uitvoerig gesprek hebben gehad, waarbij Pérez te horen heeft gekregen dat hij voor de zomerstop nog beter moet gaan presteren om zijn stoeltje te behouden. Dat lukte in Engeland niet, waardoor de druk oploopt in Hongarije en België.

De Telegraaf deelt namelijk dat Red Bull hem in de zomerstop kan vervangen als het verschil met Verstappen in de zomerstop meer dan honderd punten bedraagt. Het verschil is inmiddels zelfs 137 punten, waardoor de kans zeer groot is dat het verschil over twee races nog meer dan honderd punten is. Daarbij helpt het dan ook niet dat Liam Lawson donderdag tijdens een filmdag in de RB20 rijdt in Silverstone - iets wat het team afgelopen jaar nog met Daniel Ricciardo deed. Ricciardo en Lawson zouden ook kanshebbers zijn om Pérez te vervangen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws