'Red Bull kan Pérez dit seizoen nog laten vervangen door Ricciardo' Geruchtencircuit
Geruchtencircuit

'Red Bull kan Pérez dit seizoen nog laten vervangen door Ricciardo'

'Red Bull kan Pérez dit seizoen nog laten vervangen door Ricciardo'

De geruchtenmolen draait weer overuren in de Formule 1-wereld. Het is geen geheim dat het seizoen van Sergio Pérez niet van een leien dakje gaat. In de eerste paar races wist de Mexicaan nog een paar hoopgevende resultaten neer te zetten, maar inmiddels lijkt daar niets meer van over. De aankondiging van Red Bull Racing in juni dat Pérez een contractverlenging had getekend kwam dan ook als een verrassing voor velen. Maar volgens Auto, Motor, und Sport is daar nog niet alles mee gezegd.

Met het aanbieden van een contractverlenging liet het Oostenrijkse team blijken dat het de hoop in de Mexicaanse coureur nog niet heeft opgegeven. Desalniettemin is het verschil tussen de Mexicaan en teamgenoot Max Verstappen momenteel enorm. In Monaco en in Canada viel Pérez uit en in Barcelona werd de Mexicaan achtste waar Verstappen eerste werd. Het gerucht gaat nu dat ook Red Bull langzamerhand haar geduld begint te verliezen en een Plan B paraat heeft staan.

Ricciardo naar Red Bull? 

Onlangs zou Red Bull-teambaas Christian Horner al hebben laten vallen dat er behalve het aanbieden van een contract er 'andere manieren' waren om druk uit te oefenen op de Mexicaan. Waar het team van Red Bull momenteel compleet lijkt te zijn voor 2025, is dat bij het dochterteam VCARB nog niet het geval. Enkel Yuki Tsunoda is voor het aankomende seizoen al zeker van een zitje bij het Italiaanse team. Teamadviseur Helmut Marko hamerde er de afgelopen tijd op zijn beurt wel meerdere keren op dat het dochterteam een juniorteam moet zijn. Met die opmerking werd de toekomst van Daniel Ricciardo bij het team nog onzekerder.

Naar verluidt is het Oostenrijkse team nu op een mogelijk Plan B gekomen: als Pérez niet snel verbetert, wordt hij vervangen door Ricciardo. De voorwaarde hiervoor zou zijn dat Ricciardo in de aankomende drie races goed moet presteren en Pérez niet. Het tijdframe lijkt niet volledig vast te staan aangezien het team eerder aangaf dat er natuurlijk prestatiegerelateerde clausules zijn opgenomen in het contract van Pérez, maar daarbij geen specifieke tijdindicatie is gegeven.

Het verplaatsen van Ricciardo naar Red Bull zou nog een klein probleem oplossen voor de renstal. De Nieuw-Zeelandse Liam Lawson maakt nu nog als reserverijder onderdeel uit van VCARB. Krijgt hij geen stoeltje aangeboden binnen de Red Bull-familie per 2025 mag hij echter vrijuit gaan. Wordt Ricciardo in Pérez' auto gezet, kan Lawson plaatsnemen in de VCARB van Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws