Riskante wissel van de remblokken voor Hamilton: 'Hebben we het hele jaar al problemen mee' Formule 1
Formule 1

Riskante wissel van de remblokken voor Hamilton: 'Hebben we het hele jaar al problemen mee'

Riskante wissel van de remblokken voor Hamilton: 'Hebben we het hele jaar al problemen mee'

Vlak voor de aanvang van de Grand Prix van de Verenigde Staten was te zien dat de Mercedes-monteurs van Lewis Hamilton druk aan het werk waren met de remmen van de bolide. Mercedes liet op hun sociale mediakanalen weten dat ze op dat moment besloten om de remblokken en remschijven te vervangen. De zevenvoudig wereldkampioen gaf aan dat ze het hele jaar al last hebben van problemen met de remmen.

Zo'n vijftien minuten voor de start van de race meldde Mercedes dat ze materiaal van de remmen gingen wisselen. Dit werd dus hard werken in een korte tijd, maar het werk leek zijn vruchten af te werpen. Hamilton lag even op overwinningskoers, maar werd toch ingehaald door Max Verstappen. De zevenvoudig wereldkampioen werd tweede. 'We hebben het hele jaar al problemen met de remmen', gaf de Brit aan in de persconferentie na afloop van de race. 'Als je dan aan de remmen zit, dan doet of links of recht meer dan de andere, waardoor de ene dus heter wordt dan de andere.'

Hierdoor komt er dus een temperatuurverschil in de remmen van de bolide van Hamilton. In de Verenigde Staten deed de linkerrem zelfs helemaal niks meer, en die moest dus dringend vervangen worden. 'We zijn er mee bezig om het op te lossen, het is in ieder geval een bekend probleem', bevestigt Hamilton. In de beginfase van de race verremde teamgenoot George Russell zich, die vervolgens door ene incident met Carlos Sainz de race van de Ferrari-coureur beëindigde. Hamilton was de enige van de twee Mercedes-coureurs die het Circuit Of The Americas met een bokaal kon verlaten.

Brundle onder de indruk van snelle remblokkenwissel van Mercedes

Martin Brundle, voormalig coureur en Sky Sports-analist, was erg onder de indruk van het snelle werk dat de monteurs van de Duitse renstal leverden. 'Ik was onder de indruk, het was erg riskant. Toen ik klaar was met mijn gridwalk waren ze nog bezig met onderdelen vervangen. Mercedes heeft iets ongewoons gedaan door het vervangen van al het remmateriaal rechtsvoor en linksvoor.'

Superongewoon is dit ook weer niet, de monteurs van Max Verstappen hebben de wielophanging en beschadigingen aan de voorvleugel met zo'n twintig minuten op de klok gerepareerd. Dit gebeurde in 2020 bij de Grand Prix van Hongarije, waar Verstappen op de natte Hungaroring op weg naar de grid van de baan schoot. Hoe dan ook is het indrukwekkend wat een team van monteurs in een korte tijd voor werk kan leveren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws