Hamilton teleurgesteld met P2: 'Het spijt me dat ik niet heb kunnen winnen' Formule 1
Formule 1

Hamilton teleurgesteld met P2: 'Het spijt me dat ik niet heb kunnen winnen'

Hamilton teleurgesteld met P2: 'Het spijt me dat ik niet heb kunnen winnen'

Lewis Hamilton had de Grand Prix van de Verenigde Staten graag gewonnen, maar de coureur van Mercedes is vooral tevreden dat het gat naar Red Bull Racing een stuk kleiner was. De Duitse renstal had voor het weekend een upgrade gebracht en deze leek te werken. Hamilton moest in de laatste fase van de race verdedigen tegenover Max Verstappen, maar de coureur van Red Bull bleek uiteindelijk te snel te zijn. Vooral op de rechte stukken verloor Hamilton veel tijd.

Hamilton mocht vanaf de derde plek beginnen tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Na meerdere safety car-situaties en een zeer slechte pitstop van Verstappen vond de zevenvoudig wereldkampioen zich op de eerste plek. Hamilton leek de Nederlander achter zich te kunnen houden, maar op een gegeven moment kwam de regerend kampioen met rasse schreden dichterbij. Met nog een aantal ronden te gaan, moest de Mercedes-coureur de strijd om de overwinning staken.

'Ik ben mijn team echt heel erg dankbaar', zegt Hamilton tegenover de camera van Sky Sports. De coureur wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen. De Brit denkt niet dat hij daadwerkelijk de kans had op het Circuit of the Americas. 'Het is echt een heel moeilijk jaar voor iedereen. We kwamen hier met upgrades en dat zorgde ervoor dat we een stuk dichterbij zaten. Het spijt me haast dat ik niet heb kunnen winnen. Verstappen kwam gewoon zo snel dichterbij en toen kon ik niet meer verdedigen.'

Hamilton blij met pace in W13

Er zijn nog drie races te verrijden in dit seizoen en Hamilton heeft in zijn carrière elk jaar een race weten te winnen. Mercedes heeft dit seizoen ook nog uitzicht op de tweede plek in het kampioenschap. 'Ik kan het niet uitleggen hoe belangrijk het is om nog tweede te eindigen in het constructeurskampioenschap. Het zou al fantastisch zijn om een race te winnen. Na deze race moeten we gewoon blij zijn dat we goede pace hadden. We moeten hard blijven werken', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws