Chandhok en Rosberg praten over coureurs die vechten met teamgenoten: 'Zoals jij?' Formule 1
Formule 1

Chandhok en Rosberg praten over coureurs die vechten met teamgenoten: 'Zoals jij?'

Chandhok en Rosberg praten over coureurs die vechten met teamgenoten: 'Zoals jij?'

Nico Rosberg, de oud-titelrivaal van Lewis Hamilton kreeg een tik op de vingers van oud-coureur en Sky Sports-analist Karun Chandhok tijdens de Grand Prix van China. De Duitser gaf tijdens een analyse over de Ferrari-coureurs aan dat Charles Leclerc niet iemand is die veel conflict zocht met een teamgenoot, en toen werd de enkelvoudig wereldkampioen even herinnerd aan zijn incidentrijke geschiedenis met Hamilton.

Nadat Carlos Sainz zijn teamgenoot al drie keer had verslagen, werd verwacht dat dat voor wat frictie zou zorgen onderling bij de Ferrari-coureurs. In Japan was daar nog geen sprake van, in China wel een beetje. Tijdens de sprintkwalificatie kwam Sainz beter uit de verf en eindigde hij op P5, terwijl Leclerc het in de regen niet voor elkaar kreeg om er meer van te maken dan P7. Tijdens de sprintrace zelf was de Monegask competitiever en kon hij zijn teamgenoot aanvallen. Sainz was niet van plan om zijn plekje zomaar op te geven, waardoor de pitmuur van Ferrari ongetwijfeld met zweethandjes en hartkloppingen zat toe te kijken.

De coureurs hielden elkaar in leven, en Leclerc eindigde hoger dan Sainz, voor het eerst sinds Jeddah. Na afloop van de sprintrace richtten Rosberg en Chandhok zich op wat er zondag allemaal kon gebeuren, en ook analyseerden ze de mogelijke gevechten die konden ontstaan. 'We kijken allemaal uit naar die dynamiek', zei Rosberg. 'Charles lijkt niet iemand die te veel conflicten zoekt met zijn teamgenoot', ging de Duitser verder. 'Zoals jij?' grapte Chandhok, verwijzend naar Rosbergs beroemde en intense rivaliteit met Hamilton in zijn jaren bij Mercedes. 'Kom op, dat is niet aardig om te zeggen!' antwoordde de enkelvoudig wereldkampioen.

Rivaliteit van Rosberg en Hamilton eindigde in 2016

Rosberg en Hamilton zijn vier jaar teamgenoten geweest, en in die jaren is er behoorlijk wat gebeurd tussen de twee rijders. Een hoogtepunt die velen zich vast nog kunnen herinneren, is het gevecht in Barcelona in 2016, waarbij de heren elkaar van de baan afreden en Max Verstappen zijn debuutrace won. In dat seizoen werden meerdere kookpunten bereikt, al was Rosberg diegene met een voorsprong in het kampioenschap, weliswaar slechts vijf punten. Na het winnen van zijn eerste titel, besloot Rosberg de Formule 1 gedag te zeggen.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws