Rosberg heeft een boodschap voor zijn voormalige teambaas: 'Dit is allemaal veel te vroeg' Opinie
Opinie

Rosberg heeft een boodschap voor zijn voormalige teambaas: 'Dit is allemaal veel te vroeg'

Rosberg heeft een boodschap voor zijn voormalige teambaas: 'Dit is allemaal veel te vroeg'

Oud-F1-coureur Nico Rosberg denkt dat zijn voormalige teambaas Toto Wolff veel te veel druk legt op de schouders van Formule 2-coureur en Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli. De jonge Italiaanse coureur wordt als kanshebber gezien om Lewis Hamilton in 2025 bij Mercedes te vervangen, maar Rosberg denkt dat het nog veel te vroeg is voor de jonge Kimi Antonelli.

De momenteel rumoerige rijdersmarkt is nog steeds vaak een punt van discussie binnen de paddock, en ook oud-Mercedes-coureur en 2016-wereldkampioen Rosberg doet een duit in het zakje. Een van de meest besproken stoeltjes voor volgend jaar is namelijk het stoeltje bij Mercedes naast George Russell. Formule 2-coureur en Mercedes-junior Kimi Antonelli lijkt één van de kanshebbers op het plaatsje te zijn, wanneer Hamilton in 2025 naar Ferrari vertrekt. Mercedes-teambaas Wolff heeft namelijk meermaals al het rijtalent van de jonge Italiaan geprezen, maar Rosberg denkt dat het echt nog veel te vroeg is voor Kimi Antonelli om de overstap naar Mercedes te maken.

'We moeten eerst zien hoe zijn Formule 2-jaar zich ontvouwt. Hij moet eerst zijn beloften waarmaken', zei de oud-Mercedes-coureur bij Sky Sports. De 17-jarige Kimi Antonelli is nog bezig aan zijn allereerste Formule 2-seizoen. 'Dit is allemaal veel te vroeg voor hem. Je moet het wat rustiger aan doen.' Rosberg maakt de vergelijking met andere talenten, zoals Nico Hülkenberg, die ook te vroeg al onder druk werden gezet.

Rosberg waarschuwt Wolff

De Duitser hoopt daarom Kimi Antonelli van eenzelfde soort lot te kunnen behoeden, maar ziet voormalig teambaas Wolff al veel druk op de schouders van de jonge Formule 2-coureur leggen. Rosberg heeft daarom een goedbedoeld advies voor de Oostenrijker: 'Ik heb tegen Toto gezegd dat we het er wat minder over kunnen hebben (de toekomst van Kimi Antonelli, red.). Je legt een last op zijn schouders, dat is op dit moment totaal onnodig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws