Rosberg: 'Niet vergeten dat Hamilton het haat om achter zijn teamgenoot te eindigen' Formule 1
Formule 1

Rosberg: 'Niet vergeten dat Hamilton het haat om achter zijn teamgenoot te eindigen'

Rosberg: 'Niet vergeten dat Hamilton het haat om achter zijn teamgenoot te eindigen'

Nico Rosberg is onder de indruk van wat George Russell dit seizoen allemaal laat zien. De auto van Mercedes presteert dit seizoen nog niet naar behoren, maar Rosberg ziet dat de jonge Brit momenteel het maximale uit de bolide haalt. De enkelvoudig wereldkampioen weet dat Lewis Hamilton de prestaties van Russell hekelt, omdat hij het niet leuk vindt om achter zijn teamgenoot te staan.

Russell eindigde in Canada op de vierde plek achter Hamilton. Desondanks heeft hij wel een voorsprong op de zevenvoudig wereldkampioen in het klassement. 'George doet het echt fenomenaal met een auto die heel moeilijk te besturen is', zegt Rosberg bij Sky Sports. 'Het is briljant hoe hij zo consistent is, geen fouten maakt en altijd het maximale uit de auto haalt.' De voormalig Mercedes-rijder is ook onder de indruk van de keuze op zaterdag, toen Russell overstapte op slicks. 'Normaal zou je rustig aan willen doen en op P4 of P5 staan, maar George dacht alleen maar aan poleposition. Dat was fantastisch.'

Hamilton loopt in de interne strijd Mercedes momenteel achter de feiten aan. Rosberg wijt dat vooral aan een gebrek aan geluk. 'Lewis rijdt echt op zijn best, maar hij kent gewoon een heel ongelukkig seizoen. Hij kende in Canada weer een normaal weekend en hij presteerde gewoon weer geweldig. Het rijdersduo is dan ook ijzersterk, maar je moet niet vergeten dat Lewis het haat om achter zijn teamgenoot te eindigen. Hij zal heel erg gemotiveerd zijn.'

Rosberg ziet progressie bij Mercedes

Tijdens de Grand Prix van Canada kon Hamilton op een bepaald moment snellere tijden rijden dan de twee kopmannen Max Verstappen en Carlos Sainz. Mercedes lijkt de weg omhoog dus weer te hebben gevonden. 'De Mercedes-bolide was redelijk in de race. Ik vond het geweldig om George al die inhaalacties te maken in de haarspeldbocht. Ze maken zeker progressie, maar er is nog een lange weg te gaan om op het niveau van Red Bull en Ferrari te komen. Ze kunnen niet winnen op Silverstone, daarvoor staan ze nog te ver achter', aldus Rosberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws