Rosberg ziet nadeel voor Bottas door crash in strijd om tweede Mercedes-zitje Formule 1
Formule 1

Rosberg ziet nadeel voor Bottas door crash in strijd om tweede Mercedes-zitje

Rosberg ziet nadeel voor Bottas door crash in strijd om tweede Mercedes-zitje

Nico Rosberg denkt dat Valtteri Bottas geen goede zaken heeft gedaan met zijn crash in de strijd om het tweede Mercedes-zitje in 2022. De oud Formule 1-coureur denkt dat dit voordelig kan uitpakken voor George Russell, die zijn eerste punten pakte voor Williams tijdens de Grand Prix van Hongarije. De Fin veroorzaakte een flink ongeval in de eerste bocht en daarmee kwam er een einde aan de race van meerdere coureurs.

'Voor Bottas is dit erg zonde, want hij had natuurlijk gehoopt op een goed resultaat met dat tweede Mercedes-zitje voor volgend jaar in zijn hoofd', vertelt Rosberg bij Sky Sports F1 als analist. 'Dan onderschat je een ongeschreven regel: 'je bent alleen maar zo goed als je vorige race'. Als Toto inderdaad fifty-fifty zit qua besluit voor zijn tweede coureur, is dit heel belangrijk daarvoor zo vlak voor de zomerstop.'

De crash zelf zorgde er uiteindelijk voor dat Lando Norris en Sergio Pérez uitvielen, naast Bottas zelf. Rosberg analyseert het incident van de eerste bocht: 'Lando komt van rechts en Pérez van links en dan wordt hij gesandwitched. Dan moet hij ineens rustiger aan doen, maar meteen daarna komt al de remzone. Dat heeft vast een rol gespeeld daarin.' Max Verstappen werd ook benadeeld door het ongeluk en reed met een beschadigde auto naar P10.

Rosberg legt fout Bottas uit

'Er is een bijzondere statistiek, want Bottas heeft nog nooit een crash gehad in de eerste ronde waardoor hij uitviel', gaat Rosberg, die in 2016 nog wereldkampioen werd met Mercedes en werd vervangen door Bottas, verder. 'Dit was dus echt een lastig moment voor hem, want hij en de anderen hebben ook nog nooit dit weekend in deze omstandigheden gereden en kenden de grip-levels niet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws