Russell baalt stevig van uitvalbeurt: 'Had gewoon kunnen winnen als ik kijk naar de pace van Verstappen' Formule 1
Formule 1

Russell baalt stevig van uitvalbeurt: 'Had gewoon kunnen winnen als ik kijk naar de pace van Verstappen'

Russell baalt stevig van uitvalbeurt: 'Had gewoon kunnen winnen als ik kijk naar de pace van Verstappen'

George Russell denkt dat hij de Grand Prix van Australië had kunnen winnen als hij niet was uitgevallen tijdens de race. De coureur van Mercedes ging na de eerste ronde aan de leiding van de race en leek op weg naar een positief resultaat. Een rokende motor maakte een einde aan de positiviteit in de garage van Russell. Ondanks het optimisme weet de jonge coureur dat er nog veel werk te verrichten is voor het team van Mercedes.

Voor Russell leek het een mooie dag te worden, nadat hij in de eerste bocht direct Max Verstappen wist te pakken. Daarna had de coureur vooral pech. Eerst met de eerste rode vlag van de race en uiteindelijk met de betrouwbaarheid van zijn Mercedes-bolide. 'Toen ik door bocht 9 en 10 ging, voelde ik al dat het niet goed zat', geeft Russell toe voor de camera van Sky Sports. 'Ik wist al dat het voorbij was. Als het niet je dag is, dan is het gewoon niet je dag.'

Voor de jonge Brit was de uitvalbeurt extra pijnlijk na een goede zaterdag. Russell is zelfs van mening dat hij Verstappen achter zich had kunnen houden gedurende de race. 'Ik voelde me goed in de auto. De zaterdag ging al goed en tijdens de race was alles ook goed. Mijn eerste stint ging prima, ondanks dat Lewis (Hamilton, red.) mij aan het pushen was. Ik denk dat ik deze gewoon had kunnen winnen, als ik kijk naar de pace van Max. Samen met Lewis hadden wij een strategisch voordeel.'

Russell: 'Red Bull nog wel ver voor op de rest'

Ondanks het feit dat Russell het idee heeft dat hij de race in Melbourne had kunnen winnen, maakt hij zich geen illusies. De coureur van Mercedes denkt nog altijd dat Red Bull een maatje te groot is voor de rest van het Formule 1-veld. 'Ze staan natuurlijk nog wel ver voor op de rest. Als ze alles opengooien, zijn ze zes of zeven tienden sneller dan de rest. We hebben zeker nog wel wat werk te verrichten', aldus de enkelvoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws