McLaren kondigt organisatorische wijzigingen aan, nieuwe Ferrari-aanwinst Sanchez vertrekt alweer Formule 1
Formule 1

McLaren kondigt organisatorische wijzigingen aan, nieuwe Ferrari-aanwinst Sanchez vertrekt alweer

McLaren kondigt organisatorische wijzigingen aan, nieuwe Ferrari-aanwinst Sanchez vertrekt alweer

McLaren heeft op de dinsdagochtend voorafgaand aan de Grand Prix van Japan enkele wijzigingen in de organisatie aangekondigd. De opvallendste wijziging is zonder meer het vertrek van David Sanchez, Technical Director of Car Concept & Performance, die begin dit jaar overkwam van Ferrari en dus pas een paar maanden in dienst was bij het Britse team.

Het vertrek van Sanchez is echter niet de enige verandering die binnen de organisatie van McLaren plaatsvindt. De van Red Bull Racing overgekomen Rob Marshall neemt nu de rol van Chief Designer op zich en Neil Houldey zal de functie van Technical Director Engineering gaan bekleden, terwijl Peter Prodromou zijn rol als Technical Director Aerodynamics wel blijft vervullen. De afdeling Concept en Performance ondergaat ook een verandering en zal zich vooral op Performance richten onder leiding van de Technical Director Performance. Aangezien deze functie nog niet is opgevuld, neemt teambaas Andrea Stella deze rol voorlopig op zich.

Stella en Sanchez reageren op vertrek

Sanchez, die van Ferrari overkwam, vertrekt na enkele maanden dus alweer bij de renstal uit Woking. Stella legt uit waarom. 'Deze verdere stap in de evolutie van de structuur van de technische afdeling en van het werkmodel binnen het team betekent onze toewijding om voortdurend onze technische capaciteiten en workflows te verbeteren voor meer efficiëntie en effectiviteit. Na zorgvuldige gesprekken tussen David Sanchez en de teamleiders is de gezamenlijke beslissing genomen dat David het team zal verlaten', zegt de Italiaan in een persbericht van McLaren. 'Bij ons gezamenlijk overleg werd duidelijk dat de rol, verantwoordelijkheden en ambities die verband houden met de positie van David niet in lijn waren met wat we in februari 2023 overeen waren gekomen', aldus Stella.

'Zowel David als ik zijn het erover eens dat het het beste zou zijn om nu uit elkaar te gaan, zodat hij andere kansen kan nastreven die de volledige omvang en breedte van zijn opmerkelijke vaardigheden beter zal benutten. We zijn enorm dankbaar voor de bijdragen die David heeft geleverd tijdens zijn relatief korte tijd bij ons, en we wensen hem het beste bij zijn toekomstige inspanningen.'

Ook Sanchez reageerde kort op zijn snelle vertrek bij McLaren. 'Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om deel uit te mogen maken van dit team', begint hij in het persbericht. 'Hoewel de rol die we voor ogen hadden en die we hadden afgesproken niet overeenkwam met de realiteit van de functie, vertrek ik met respect voor het leiderschap en met bewondering voor de toewijding van mijn collega's. Ik waardeer de openheid en eerlijkheid waarmee we deze beslissing hebben besproken. Ik wens dit team veel succes terwijl het zijn reis voortzet naar de voorkant van de grid, waar het thuishoort. Ik kijk uit naar mijn volgende uitdaging binnen de F1', aldus Sanchez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws