Zou Russell Verstappen aankunnen als teamgenoot? 'Die gozer zit nu al te bibberen' Formule 1
Formule 1

Zou Russell Verstappen aankunnen als teamgenoot? 'Die gozer zit nu al te bibberen'

Zou Russell Verstappen aankunnen als teamgenoot? 'Die gozer zit nu al te bibberen'

Giedo van der Garde kon wel lachen om de uitspraak van George Russell dat hij Max Verstappen wel als teamgenoot zou willen hebben. Van der Garde zou het gaaf vinden om de Nederlander bij Mercedes te zien, maar gaat er niet vanuit dat het gaat gebeuren. De voormalig Formule 1-coureur zou geen redenen zien betreffende de prestaties om Red Bull Racing te verlaten.

Lewis Hamilton verlaat Mercedes aan het einde van het jaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen bij Ferrari. Doordat er een zitje vrijkomt bij de Duitse renstal en het dondert en bliksemt achter de schermen bij Red Bull, duurde het niet lang voordat Verstappen werd gekoppeld aan het stoeltje van Hamilton. Sommige experts zien het zitten, anderen totaal niet. Van der Garde snapt dat het een leuk verhaal kan zijn, maar denkt niet dat de overstap er ook daadwerkelijk gaat komen. 'Persoonlijk denk ik het niet', antwoordt de voormalig Formule 1-coureur in de Paddockpraat-podcast van Formule 1.nl. Stiekem hoopt hij het wel.

'Omdat het natuurlijk heel leuk zou zijn voor de sport', vervolgt Van der Garde. 'Hamilton naar Ferrari, Verstappen naar Mercedes, nieuwe verhoudingen. Als dat gaat gebeuren, dan staat de wereld op zijn kop.' De 38-jarige denkt dat er dan weer gevechten zullen plaatsvinden tussen Verstappen en Hamilton. Dat heeft de kijker al een lange tijd niet kunnen zien, aangezien Mercedes in 2021 voor het laatst in gevecht was met Red Bull. 'Maar ik weet zeker dat Max zo'n team als Mercedes dan in een keer op sleeptouw kan nemen', zegt Van der Garde. 'We hebben het ook in de pers gezien, van die journalisten die dan aan Russell vragen of hij Verstappen als teamgenoot wil hebben. Ik denk dat die gozer nu al staat te bibberen.'

Tekst gaat verder onder de foto.

george russell max verstappen
Russell zou er geen moeite mee hebben als Verstappen zijn teamgenoot wordt. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Voor de resultaten zal hij bij Red Bull blijven'

Van de Garde benadrukt dat dat soort verhalen allemaal 'wat als'-scenario's zijn, en dat het hem heel sterk lijkt dat zoiets echt gaat gebeuren. De oud-coureur snapt de interesse van Mercedes echter wel. 'Ik snap wel dat Wolff hem graag wil hebben en dat hij er alles aan gaat doen om hem binnen te halen. En bij Red Bull rommelt er nu iets. Je weet het nooit. Maar goed, het zal de spanning binnen de sport wel gewoon terugbrengen', geeft Van der Garde aan. 'En ik zal het heel gaaf vinden als het gaat gebeuren, maar als je in de beste auto zit, met het beste team, met de beste mensen... Het zal wel lekker zijn als je dit jaar je vierde titel binnenhaalt en daarna de vijfde.'

Bovendien heeft Verstappen op het gebied van het raceteam niets te klagen. Hij won vorig jaar negentien van de 22 Grands Prix en ging in Bahrein verder waar hij was gebleven. 'Voor de resultaten zal hij bij Red Bull blijven, maar voor wat er voor de rest allemaal gebeurt bij het management, daar zal hij zijn keuze op kunnen baseren. Dan kan hij alle kanten op. Als ik teambaas was, zoals Wolff of Stroll, zou ik Verstappen bovenaan de lijst zetten', aldus Van der Garde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws