Russell per ongeluk vertraagd na spin Pérez: ‘Ik ben erg gefrustreerd’ Formule 1
Formule 1

Russell per ongeluk vertraagd na spin Pérez: ‘Ik ben erg gefrustreerd’

Russell per ongeluk vertraagd na spin Pérez: ‘Ik ben erg gefrustreerd’

Tijdens de laatste ronde in Q3 spinde Sergio Pérez gisteren door een rijdersfout. Mercedes-coureur George Russell, die daar op dat moment vlak achter zat, vertraagde daarom nadat hij de Mexicaan op het circuit zag staan. 'Ik ging langzamer rijden, maar er was toen een groene vlag en geen gele', vertelt de Brit, geciteerd door RaceFans.

'Dus ik ben een beetje gefrustreerd, want als ik gewoon was doorgegaan, zelfs zonder de uitgeschakelde DRS, zou ik voor hem zijn geëindigd op P5 en dat zou een groot verschil zijn geweest', legt de Brit uit. De 24-jarige coureur legt ook uit dat hij niet in één keer langzamer reed toen hij Pérez zag staan. 'Er volgt nog een langer stuk tot start-finish na de eerste bocht, wat mij tijd gaf om te denken', vertelt Russell. 'Ik was bang dat ik een straf riskeerde als ik niet zou vertragen. Achteraf is het natuurlijk altijd makkelijker gesproken', vervolgt hij.

Russell: 'Onze strijd is met Ferrari'

'Ik denk wel dat we een snelle auto hebben, maar starten vanaf P6 en dus de vuile kant is toch een nadeel', vertelt de Mercedes-coureur. Echter is hij wel tevreden met de verbeterde prestaties van zijn team dit weekend. 'Het is altijd leuk om mee te doen aan de top', vervolgt Russell. Hij blijft wel eerlijk: 'Het is duidelijk dat het hier een korte baan is, dus de gaten minder groot lijken.'

De Brit ziet nog basisprestaties tekort te komen, maar het Mercedes begrijpt nu wel waarom ze zo traag waren in Spa. 'Ook onze veelbelovende prestaties van die weekend snappen we', vertelt Russell. 'Max Verstappen en Red Bull Racing zijn momenteel wel te snel voor ons, dus onze strijd is met Ferrari op dit moment.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws