Webber over Alpine's investeringen in Piastri: 'Aantallen zijn buiten proportie gestegen' Formule 1
Formule 1

Webber over Alpine's investeringen in Piastri: 'Aantallen zijn buiten proportie gestegen'

Webber over Alpine's investeringen in Piastri: 'Aantallen zijn buiten proportie gestegen'

De teambaas van Alpine, Otmar Szafnauer, heeft aangegeven dat het team miljoenen heeft geïnvesteerd in Oscar Piastri. Eerder werd aangekondigd dat de Australische coureur voor McLaren zal rijden in 2023, terwijl hij onderdeel is van het juniorprogramma van Alpine. Mark Webber, de manager van Piastri, heeft echter aangegeven bij Channel 4 dat deze bedragen overdreven worden in de media.

'De aantallen zijn echt buiten proportie gestegen', vertelt Mark Webber, voormalig racewinnaar, over de opmerkingen van Szafnauer. 'In juniorklassen heeft Oscar al veel prijzengeld verdiend voor het winnen van kampioenschappen, buiten de investeringen van Alpine om', voegt Webber eraan toe. Hij vertelt namelijk dat meer dan 80 procent van het budget werd geleverd door externe sponsors en Piastri's familie. Volgens hem wordt dit niet duidelijk uit de verhalen die Alpine naar buiten brengt.

Piastri's samenwerking met Alpine

Piastri is momenteel nog steeds reservecoureur bij het team van Alpine. Szafnauer heeft gezegd aankomende week een gesprek in te plannen om te kijken of Piastri die functie in de toekomst nog kan blijven beoefenen. Volgens Webber heeft de 21-jarige coureur al veel betekend voor het team: 'Hij heeft hard gewerkt voor dit team en lange dagen gemaakt. Hij heeft geprobeerd om zoveel mogelijk bij te dragen aan Alpine in termen van prestaties en hij heeft zoveel mogelijk gedaan om te helpen in de sim.'

Webber: 'Hij is een professional'

'Dat er iets speelde wisten ze (Alpine, red.)', vertelt Webber. Volgens hem zullen het team van Alpine en Piastri met elkaar om de tafel moeten. Daar zullen ze goed moeten bespreken wat de Australiër heeft doen vertrekken naar McLaren. Die vraag krijgt ook Webber. 'Hij is een professional, een absolute professional en hij zal doen wat hij moet doen', antwoordt hij. 'Het is aan Alpine hoe ze willen handelen. Ze hebben een contract met hem tot eind 2022. Het is aan hen wat ze willen doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws