Sauber maakt einde aan geruchten: Zhou ook in 2024 te vinden in F1 Formule 1
Formule 1

Sauber maakt einde aan geruchten: Zhou ook in 2024 te vinden in F1

Sauber maakt einde aan geruchten: Zhou ook in 2024 te vinden in F1

Zhou Guanyu en Valtteri Bottas zullen in 2024 gewoon nog rijden voor Sauber, bevestigt het team middels een persbericht. Vooral de positie van Zhou stond dit seizoen der discussie, aangezien de coureur de Zwitserse renstal niet kon bieden wat hij vorig jaar liet zien. Théo Pourchaire lijkt daarnaast vrijwel zeker te zijn van het Formule 2-kampioenschap en leek dus een geschikte kandidaat voor Sauber. De Fransman blijft echter de reserverijder van het team.

Silly season is dit seizoen nog niet echt op gang gekomen, maar er waren voldoende geruchten. Alfa Romeo verdwijnt immers uit de sport en zal plaatsmaken voor Audi, waardoor de posities van de coureurs van de Zwitserse renstal onder druk kwamen te staan. Vooral Zhou leek te moeten vrezen voor zijn plek binnen het team, maar Sauber heeft het contract van de Chinese coureur met één jaar verlengd. Ook Bottas zal blijven waar hij zit waardoor het team onveranderd aan het aankomende seizoen zal beginnen.

De coureurs zijn uiteraard blij dat zij nog minimaal een jaar in de Formule 1 te vinden zullen zijn. 'Het is geweldig om een nieuw contract bij het team te tekenen, zeker als je kijkt naar hoe alles zich nu ontwikkelt', zegt Zhou in het persbericht van het team. 'Ik ben het team dankbaar voor hun vertrouwen en ik kijk ernaar uit om voor het eerst mijn thuisrace in China te rijden volgend jaar.' Bottas is ook blij dat hij zijn samenwerking met Zhou kan voortzetten. 'We hebben een mooie toekomst voor ons. Er wordt keihard gewerkt achter de schermen en nu kunnen we ons volledig focussen op onze vooruitgang als team.'

Sauber kiest voor stabiliteit

Met een aanstaande Formule 2-kampioen in de gelederen, mits alles niet faliekant misgaat in Abu Dhabi, is de keuze van Sauber misschien vreemd. Team representative Alessandro Alunni Bravi geeft echter aan dat de Zwitserse renstal bewust voor stabiliteit kiest. 'Het laat onze investering in ons project zien. In de Formule 1 veranderen dingen niet van de ene op andere dag, dus met deze stabiliteit kunnen we blijven bouwen in deze periode van transitie. Valtteri en Zhou zijn coureurs met veel talen en ze werken heel erg goed samen.'

Pourchaire valt dus opnieuw buiten de boot, ondanks dat de coureur wordt gezien als een groot talent. In Abu Dhabi zal de coureur van ART Grand Prix een voorsprong van 25 verdedigen ten opzichte van Frederik Vesti. Als de Formule 2-rijder in zowel de sprint- als de hoofdrace punten pakt, lijkt de titel een zekerheid te zijn. De Fransman zal zich ook volgend jaar moeten richten op een rol als reservecoureur, maar voorlopig kijkt hij naar de nabije toekomst. 'Ik ga er alles aan doen om de titel mee naar huis te nemen voor het team', aldus Pourchaire.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws