Russell teleurgesteld na race in Miami: 'Voelde alsof ik in een andere auto zat' Formule 1
Formule 1

Russell teleurgesteld na race in Miami: 'Voelde alsof ik in een andere auto zat'

Russell teleurgesteld na race in Miami: 'Voelde alsof ik in een andere auto zat'

George Russell en Lewis Hamilton verlaten Miami met een teleurgesteld gevoel. De twee Mercedes-coureurs eindigde respectievelijk op de vijfde en zesde plek. Aangezien de vrijdag van Mercedes heel erg positief verliep, had Russell een betere race verwacht. Hamilton kon uiteindelijk ook niet verder omhoog kijken na een incident in de eerste ronde met Fernando Alonso.

De vrije trainingen van Russell en Hamilton verliepen positief. Desalniettemin ging het vanaf de kwalificatie niet goed met de Duitse renstal. 'Ik heb vooral gemengde gevoelens', begint Russell bij Sky Sports. 'Als je kijkt naar onze prestatie van zaterdag dan is dit een goed resultaat. Als je me vrijdag had verteld dat we P5 en P6 zouden eindigen met zo'n grote achterstand op P1, dan had ik heel erg teleurgesteld gereageerd.'

Russell weet dat zijn team een hele snelle auto kan leveren. Tijdens de race voelde het alleen niet goed voor de jonge Brit. 'We hebben gewoon een hele snelle raceauto. We moeten die potentie alleen nog zien waar te maken. We hebben echt nog wat werk te verrichten. Vandaag waren meerdere variabelen verantwoordelijk, maar het voelde alsof ik in een hele andere raceauto was gestapt.'

Hamilton blij met punten

Voor Hamilton was het ook geen geweldige race. Bij de start verloor de zevenvoudig wereldkampioen meerdere posities na contact met Alonso. 'Ik weet het niet, maar de auto voelde heel erg anders na het contact met Fernando in bocht 1', stelt Hamilton. 'Het was een best wel harde klap. Vanaf dat moment deed ik mijn best, maar het was wel jammer. Uiteindelijk hebben we wel goede punten gescoord voor het team', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws