Marko dolblij met Verstappen: 'Laat zien dat we een wereldkampioen in huis hebben' Formule 1
Formule 1

Marko dolblij met Verstappen: 'Laat zien dat we een wereldkampioen in huis hebben'

Marko dolblij met Verstappen: 'Laat zien dat we een wereldkampioen in huis hebben'

Helmut Marko kan zijn geluk niet op na het optreden van zijn coureur Max Verstappen. De Oostenrijker zag de Nederlander geen fout maken en liet zien onder druk prima te kunnen presteren. Te hard van stapel lopen wil hij niet, want de volgende race kan zomaar Ferrari weer sneller zijn, zo weet de adviseur, die niet spreekt van een perfecte dag vanwege de problemen bij Sergio Pérez.

Voor de camera bij Sky toonde Marko zich in zijn nopjes met de prestatie van zijn coureur. 'Max maakte geen fouten, hij reed op de best mogelijke manier. Het was echt heel moeilijk om die druk te weerstaan, een geweldige race van hem', aldus de adviseur van Red Bull Racing, die waarschuwt dat het niets zegt voor de volgende grand prix. 'We moeten van race tot race kijken. In Barcelona is alles weer anders.'

Tegenover De Telegraaf liet de Oostenrijker weten dat het een close duel is tussen zijn team en Ferrari, en wijst hij naar de inhaalslag die Red Bull met Verstappen heeft gemaakt. 'Na de race in Australië stonden we meer dan veertig punten achter, toen zei ik al dat het nog alle kanten op kon. En nu zijn het er negentien. Het is zo close, een kwestie van welk circuit het beste bij welke auto past.'

Waar Marko eerder nog rekening hield met Mercedes dat zich nog in de strijd zou mengen, weet hij nu zeker dat het zal gaan tussen de huidige nummers één en twee van de WK-stand. 'Het wordt een gevecht tussen Max en Leclerc. Dit laat zien dat we een wereldkampioen in huis hebben. We kunnen op hem rekenen en hij moet ook kunnen leveren onder moeilijke omstandigheden', zo is hij tevreden over de prestaties van Verstappen.

Geen perfecte dag dankzij probleem Pérez

Desondanks is het geen perfecte dag voor Red Bull. Pérez kende een probleem met een sensor en moest daardoor afhaken in het duel met Carlos Sainz. 'Daarom is het geen perfecte dag. We hadden een probleem met zijn auto met een sensor. Daardoor verloor hij vier tienden op het rechte stuk. Anders hadden we twee auto’s op het podium gehad', zo verzekert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws