Wolff wil niets weten van geluk: 'We hebben gewoon de derde snelste auto' Formule 1
Formule 1

Wolff wil niets weten van geluk: 'We hebben gewoon de derde snelste auto'

Wolff wil niets weten van geluk: 'We hebben gewoon de derde snelste auto'

Toto Wolff is blij dat de gewaagde strategie met George Russell uiteindelijk werkte. Door een late safety car wist de jonge Brit op de vijfde plek te eindigen ten koste van teamgenoot Lewis Hamilton. De Mercedes-teambaas wil nu vooral gaan begrijpen waarom het team een grote achterstand heeft op Red Bull Racing en Ferrari.

Russell leek lang geen uitzicht te hebben op punten, maar er kwam een uitweg. 'George bleef een lange tijd buiten, want we gokten op een safety car', begint Wolff in gesprek met Sky Sports. Die safety car-situatie kwam er uiteindelijk ook en dat was in het voordeel van de Russell. 'Het kwam uit het niets en het was ook in het nadeel van Lewis, die een positie verloor.'

Wolff: 'We zitten nog niet bovenop onze problemen'

'We zijn niet gelukkig of ongelukkig. We hebben de derde snelste auto, maar we zitten in niemandsland', vervolgt de Mercedes-teambaas. De Duitse renstal probeert haar problemen op te lossen. Op het moment is het team nog niet competitief. 'We moeten nu gaan begrijpen waar we nu echt achterlopen ten opzichte van Red Bull en Ferrari.'

Desondanks kende Mercedes wel twee goede vrije trainingen. Vanaf de kwalificatie van zaterdag ging het mis voor de Duitse renstal. 'We hadden een goede vrijdag. Nu moeten we gaan begrijpen waarom dat zo was en sterk terugkomen. We gaan kijken naar de data, want op het moment zitten we er nog niet bovenop. We waren natuurlijk niet zo snel in de kwalificatie', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws