Verstappen met uitstekend begin van het seizoen: 'Na die eerste stint naar huis gereden' Formule 1
Formule 1

Verstappen met uitstekend begin van het seizoen: 'Na die eerste stint naar huis gereden'

Verstappen met uitstekend begin van het seizoen: 'Na die eerste stint naar huis gereden'

Max Verstappen kende een uitstekend begin van het 2023-seizoen, en dat vond de Nederlander zelf ook. De tweevoudig wereldkampioen was heer en meester gedurende de Grand Prix van Bahrein en denkt dat het vanaf nu alleen nog maar beter kan gaan voor Red Bull Racing. De RB19 van Verstappen had even een momentje met de koppeling, maar dat was niks bijzonders. Niks of niemand kon Verstappen op de zondag in Bahrein stoppen.

De overwinning van de tweevoudig wereldkampioen en de P2 van Sergio Pérez zorgde voor een dominante overwinning van de Oostenrijkse renstal in de eerste race van het seizoen. Verstappen kon na de start van de race gemakkelijk wegrijden en bouwde een comfortabele voorsprong op. Pérez moest zijn P2 eerst even afstaan aan Charles Leclerc, maar de Mexicaan wist de Ferrari-rijder in te halen. 'Na die eerste stint ben ik naar huis gereden', begint Verstappen bij Viaplay. 'We zijn er heel blij mee, het is een topbegin van het seizoen, en heel anders dan vorig jaar. Als ik wilde aanzetten tijdens de race, werd GP (Gianpiero Lambiase, red.) boos!’ lacht Verstappen. In 2022 kampte Red Bull met een dubbele DNF bij de eerste race van het seizoen, inderdaad een compleet ander resultaat dan op deze zondag.

'Het kan alleen maar beter nu, denk ik', gaat de Nederlander verder. 'Dit is voor ons een topstart, maar vorig jaar zaten we in de situatie van Leclerc. Daar baal je van. Maar het kan ook heel snel omslaan. Dus we moeten doorontwikkelen en onderzoeken wat er aan het begin van het weekend misging', verklaart de Red Bull-coureur. Aan het begin van het weekend had de Oostenrijkse renstal de balans van de RB19 niet helemaal op orde, daardoor vielen de prestaties in de vrije trainingen wat tegen. Verstappen en Pérez gaven al aan dat het niet helemaal ging zoals de coureurs hadden verwacht, maar bij de kwalificatie verliep alles op rolletjes.

Eigenwijze koppeling uiteindelijk geen probleem

Ook tijdens de race had Verstappen wat moeite met de koppeling, maar een groot probleem was het niet. 'Er was iets met de koppeling, je kan hem dan niet zoveel gebruiken met opschakelen. Het probleem komt wel vaker voor met terugschakelen, vooral bij een baan die agressief op de banden is, dan merk je het wat meer', legt Verstappen uit, die uiteindelijk niet heel veel last had van de koppeling. 'Bahrein is één van de moeilijkste circuits voor dat soort dingen', aldus de Nederlander, die nu al aan kop gaat in het klassement.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws