Russell zou graag tegen Verstappen racen: 'Hoef niet te bewijzen dat ik dat kan' Formule 1
Formule 1

Russell zou graag tegen Verstappen racen: 'Hoef niet te bewijzen dat ik dat kan'

Russell zou graag tegen Verstappen racen: 'Hoef niet te bewijzen dat ik dat kan'

George Russell zou het geen enkel probleem vinden om Max Verstappen te verwelkomen bij Mercedes en heeft na Lewis Hamilton geen angst voor een sterke teamgenoot. De Brit heeft nog geen idee met wie hij in 2025 de Mercedes-garage moet delen, maar als het de drievoudig wereldkampioen wordt, dan is hij er helemaal klaar voor.

Verstappen heeft het tijdens de persdag nogmaals gezegd: hij wil niet weg bij Red Bull. Dat stopte de journalisten niet om Russell te vragen wat hij ervan zou vinden als Verstappen toch bij Mercedes zou komen, zij het over een paar seizoenen. De Brit heeft al eerder aangegeven dat geen enkel probleem te vinden en dat herhaalt hij nu. Na een paar jaren naast Hamilton kan hij iedereen aan. De zevenvoudig wereldkampioen verlaat Mercedes aan het einde van het seizoen om bij Ferrari te gaan rijden. Wie zijn opvolger wordt, is nog onbekend. De naam Verstappen wordt vaak genoemd, maar ook Carlos Sainz staat in de belangstelling van de Duitse renstal.

'Als er een kans is om iemand als Max aan te trekken, dan zou iedereen dat waarschijnlijk doen', zegt Russell tegenover Formel1.de, die een duel met de Nederlander niet uit de weg gaat. 'Ik zou graag de kans krijgen om tegen Max te racen', vervolgt hij. Russell laat weten geen angst te hebben voor grote namen, aangezien hij het al sinds 2022 opneemt tegen de recordwinnaar en het wat dat betreft goed doet. In het eerste jaar naast Hamilton had hij de overhand, en ook dit seizoen heeft de jongere Brit een betere seizoenstart. 'Toen ik bij Mercedes kwam had ik een teamgenoot die meer dan honderd overwinningen (in totaal, red.) en zes kampioenschappen met dit team had gevierd. En ik denk dat ik me de afgelopen tweeënhalve jaar heel goed heb geweerd', aldus Russell.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Russell zou graag tegen Verstappen racen: 'Hoef niet te bewijzen dat ik dat kan'
Russell verwelkomt Verstappen alvast bij Mercedes. (Foto: Mercedes AMG F1).

'Ik hoef niemand te bewijzen dat ik het kan'

Russell staat momenteel zevende in het klassement met 33 punten, veertien meer dan teamgenoot Hamilton op de negende plek. 'Ik denk niet dat ik Mercedes of iemand anders in de paddock hoef te bewijzen wat ik kan. Uiteindelijk spreken de resultaten voor zich', zegt Russell. 'Ik strijd week na week met hem, en als ik de kans zou krijgen om dat nog eens te doen tegen iemand als Max, dan zou dat voor mij geweldig zijn, omdat ik in mezelf en mijn vaardigheden geloof.' Daarom heeft hij ook tegen teambaas Toto Wolff gezegd dat hij elke tegenstander welkom zal heten - ongeacht wie het is. En wie de snelste coureur in het veld is, kan je sowieso niet met zekerheid zeggen. 'Je kunt alleen zo snel rijden als je auto toelaat', zegt hij.

'Iedereen wordt alleen beoordeeld in vergelijking met zijn teamgenoot, en ik denk dat ik een behoorlijk goede teamgenoot had, maar ik wil nog meer laten zien', zegt de coureur uit Kings Lynn. 'Ik wil vechten voor wereldkampioenschappen.' Een andere naam die de laatste tijd veel in verband wordt gebracht met Mercedes is Andrea Kimi Antonelli. De Italiaan heeft zijn tweede test in een Formule 1-auto van Mercedes gehad. 'Ik heb gehoord dat hij goed werk levert', zegt Russell. 'Maar als je alleen rijdt, is het natuurlijk altijd moeilijk om een referentie te krijgen. Het gaat er gewoon om dat hij de nodige ervaring opdoet. Maar zal het volgend jaar of later zijn? De tijd zal het leren.'

Sluit nu een abonnement af bij Viaplay met hoge korting!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws