Sainz gaat voor thuisoverwinning: 'Ik werk er elke dag voor' Formule 1
Formule 1

Sainz gaat voor thuisoverwinning: 'Ik werk er elke dag voor'

Sainz gaat voor thuisoverwinning: 'Ik werk er elke dag voor'

Carlos Sainz maakt zich op voor zijn thuisrace in Barcelona. De Spanjaard zegt uit te kijken naar de Grand Prix van Catalonië, vooral omdat hij dit jaar een goede kans heeft om de race te winnen.

Sainz maakt zich op voor zijn thuisrace in Spanje. De Ferrari-coureur beschikt dit jaar over een snelle auto en kan voor het eerst in zijn carrière elke race strijden voor de overwinningen. De Spanjaard had echter een matige start van het seizoen door veel fouten te maken en crashes te veroorzaken.

Eerste racewinst voor Sainz een droom

Sainz heeft nog geen Grand Prix-overwinning op zijn naam staan en dus zou een racewinst in zijn thuisland een absolute droom zijn. Tegenover AS zegt de Spanjaard: 'Ik zal van het weekend in Spanje genieten als nooit tevoren. Voor het eerst heb ik een echte kans om voor het podium te vechten en de race te winnen. De steun die we in dit land hebben is sterk: de uitverkochte menigte bewijst het. Het wordt een unieke en vermakelijke Grand Prix.'

'Een overwinning zou speciaal zijn', vervolgt Sainz. 'Het is waar ik elke dag voor werk en ik probeer die zo snel mogelijk te pakken. Het zou de eerste zijn en thuis. De fans willen het, maar ik wil het nog meer. Ik hoop dat ik zoveel mogelijk steun krijg. Elk gebaar dat je op het circuit maakt, voel ik vanuit de auto. Ik heb mijn beste races altijd thuis gereden. En aangezien ik dit jaar de auto heb om op het podium te komen, ga ik voor de overwinning', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws