McLaren begint aan Formule E-avontuur met overname team Mercedes Formule 1
Formule 1

McLaren begint aan Formule E-avontuur met overname team Mercedes

McLaren begint aan Formule E-avontuur met overname team Mercedes

Vanaf 2023 zal McLaren ook in de Formule E te vinden zijn. Dit is zojuist bevestigd door onder meer Motorsport.com. De Britse renstal neemt het Formule E-team van het vertrekkende Mercedes over en begint daarmee aan een nieuw avontuur in de elektrische raceklasse. CEO Zak Brown is tevreden over de overname, en voorlopig is nog niet bekend welke coureurs er vanaf 2023 bij het team te vinden zullen zijn.

McLaren had al een optie getekend om de Formule E te betreden in het negende seizoen van de sport, en met de officiële overname van het team is deze intrede nu definitief een feit. McLaren treedt toe tot de elektrische klasse en blijft daarnaast ook actief in de Formule 1 en IndyCar, de twee grote huidige kampioenschappen waar al aan deelgenomen wordt.

Mercedes' Formule E-teambaas, Ian James, blijft gewoon actief binnen de renstal ondanks de overname. 'Deze aankondiging bevestigt een nieuw en spannend hoofdstuk in de ontwikkeling van dit team', gaf de teambaas aan toen duidelijk werd dat het team onder de vlag van McLaren gaat racen.

'Sinds onze intrede in 2019 zijn onze prestaties, duurzaamheid en aanpassingsvermogen de sleutel geweest tot succes. Mercedes-Benz heeft dit mogelijk gemaakt en we konden toen we begonnen alleen maar hopen dat we het zo goed deden als we de afgelopen jaren gedaan hebben', vervolgt de teambaas van Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries.

Brown reageert op nieuw McLaren-avontuur

Brown, de CEO van McLaren, heeft gereageerd op het nieuwe avontuur dat McLaren aangaat: 'McLaren zoekt altijd de nieuwste technologieën op. De Formule E voldoet aan dit criterium.' Hij denkt dat de elektrische raceklasse op diverse gebieden bij zal dragen aan het succes van het merk. De Amerikaan schat dat de Formule E vooral commerciële en technische waarde zal hebben.

Later zal bekend worden gemaakt welke coureurs plaats zullen nemen in de twee McLarens vanaf 2023. De wisseling van de wacht betekent voor de huidige coureurs, De Vries en Vandoorne, dat ze niet zeker zijn van een plaats in de elektrische raceklasse voor het volgende seizoen. Of McLaren volgend jaar gebruik kan maken van de diensten van de huidige Formule E-coureurs van Mercedes, dat moet nog blijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws