Sainz over dieptepunt: 'Alles wat vroeger vanzelfsprekend was, maakte me langzamer' Formule 1
Formule 1

Sainz over dieptepunt: 'Alles wat vroeger vanzelfsprekend was, maakte me langzamer'

Sainz over dieptepunt: 'Alles wat vroeger vanzelfsprekend was, maakte me langzamer'

Carlos Sainz omschrijft zijn slechtste moment van zijn 2022-seizoen, namelijk het weekend in Imola. Waar Sainz in 2021 nog voor zijn teamgenoot stond, eindigde hij dit seizoen een flink aantal punten achter Charles Leclerc. De Monegask werd tweede in het kampioenschap, terwijl de andere Ferrari-coureur genoegen moest nemen met de vijfde plek en 62 punten minder.

Sainz kende veel mindere momenten dit seizoen. Tijdens de Grand Prix van Australië moest de coureur snel na de start opgeven. Hij spinde, belandde in het grind een kon daarna niet meer verder. Ook een week later in Imola ging het fout. In Q2 van de kwalificatie crashte de coureur en moest daardoor de Sprint starten vanaf de tiende plaats. Hij had een goede inhaalrace en werd zelfs vierde, maar in de hoofdrace ging het opnieuw fout. Daniel Ricciardo tikte de Ferrari-coureur in de eerste ronde aan, waardoor hij opnieuw in het grind achterbleef.

De 28-jarige coureur twijfelt dan ook niet lang over zijn antwoord wanneer hem werd gevraagd wat zijn dieptepunt was in 2022. 'Het slechtste moment van het seizoen? Imola. Uitvallen in de eerste ronde', vertelt Sainz tegenover Corriere della Sera. 'Ik kwam van een nulscore in Australië. Ik had minder dan twee ronden in twee Grands Prix gereden. Net toen we een dominante auto hadden waarmee Charles de pole pakte en won. Dat was moeilijk te accepteren', verklaart de coureur.

Sainz: 'Alles wat vroeger vanzelfsprekend was, maakte me langzamer'

Leclerc kon aan het begin van het seizoen veel beter overweg met de Ferrari dan Sainz. De rijstijl van de Spanjaard paste simpelweg minder bij de kenmerken van de F1-75. 'Alles wat vroeger vanzelfsprekend voor me was, maakte me langzamer', verklaart de Ferrari-coureur. 'Ik had tijd nodig om mezelf opnieuw te vinden en alles te veranderen: remmen en bochten nemen. Het is de eerste keer dat dit is gebeurd, het stoorde me dat het gebeurde in het jaar dat ik een snelle auto had', eindigt Sainz.

Bekijk hier de beste wedtips voor het WK voetbal! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws