Sainz bekritiseert Hamilton niet om sluwe tactiek: 'Zou zelf iets soortgelijks hebben gedaan' Formule 1
Formule 1

Sainz bekritiseert Hamilton niet om sluwe tactiek: 'Zou zelf iets soortgelijks hebben gedaan'

Sainz bekritiseert Hamilton niet om sluwe tactiek: 'Zou zelf iets soortgelijks hebben gedaan'

Carlos Sainz begrijpt de actie van Lewis Hamilton tijdens de eerste ronden van de race in Abu Dhabi. De Mercedes-coureur moest een plekje teruggeven aan de Spanjaard, maar vanwege een sluwe tactiek wist de zevenvoudig wereldkampioen Sainz gelijk weer terug te pakken. De coureur in de Ferrari begrijpt de actie, want hij geeft aan dat hij het zelf al vaker heeft gedaan.

Hamilton moest Sainz laten passeren en dat deed hij vlak voor een DRS-detectiepunt. Daardoor kon de Brit met een open achtervleugel gelijk voorbij aan de Ferrari-coureur. De 28-jarige geeft aan dat Hamilton dankzij onduidelijkheid rondom de reglementen hem gelijk weer kon inhalen, na het teruggeven van de positie. 'Ik heb die regel of dat gebrek aan duidelijkheid eerder ook gebruikt, weet je', geeft de 28-jarige toe, geciteerd door RaceFans.

Sainz snapt de actie daardoor heel erg goed. 'Dus ik ga Lewis daar helemaal niet op bekritiseren, want ik zou iets soortgelijks hebben gedaan. Het is gewoon hoe het gaat', verklaart de Spanjaard. 'Je krijgt de positie met een geweldige beweging aan de binnenkant in bocht zes, de coureur besluit de chicane af te snijden en vanaf dat moment komt je race in gevaar, omdat je weet dat je vecht tegen een auto die je waarschijnlijk voor had moeten zijn vanaf ronde één. Maar het is zoals het gaat', voegt Sainz eraan toe.

Sainz: 'Uiteindelijk werden we tweede bij de constructeurs'

De Ferrari-coureur eindigde de race uiteindelijk als vierde en dankzij een uitvalbeurt van Hamilton, kon de Spanjaard de Mercedes-coureur voorbij in het kampioenschap. 'Uiteindelijk werden we tweede bij de constructeurs, tweede in het kampioenschap voor Charles (Leclerc, red.), wat het belangrijkste doel was deze race. Over het algemeen hadden we een goed tempo, goed weekend qua tempo, alleen jammer van de start', eindigt de coureur met één overwinning achter zijn naam.

Bekijk hier de beste wedtips voor het WK voetbal! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws