Sainz over teamgenoot Leclerc: ‘Niemand is sneller over één ronde’ Formule 1
Formule 1

Sainz over teamgenoot Leclerc: ‘Niemand is sneller over één ronde’

Sainz over teamgenoot Leclerc: ‘Niemand is sneller over één ronde’

Volgens Ferrari-rijder Carlos Sainz is zijn teamgenoot Charles Leclerc waarschijnlijk de beste kwalificatierijder van het veld. De Spanjaard denkt dat Leclerc op dit gebied namelijk het grootste talent van het veld is. Daarnaast blinkt de Monegask echter ook op andere gebieden uit, waaronder naast de baan en in de garage.

Sainz is dit jaar nieuw bij het team van Ferrari, en wordt veel geprezen om zijn prestaties naast Leclerc. De Monegask rijdt al sinds 2019 voor het team uit Maranello, en zal daar tot en met maar liefst 2026 rijden. Leclerc wordt gezien als een van de toptalenten van zijn generatie, samen met Max Verstappen, George Russell en Lando Norris. Toch verhoudt Sainz zich sterk tegenover zijn geprezen teamgenoot. In het kwalificatieduel staat Leclerc een respectabele 12-8 voor tegen Sainz, en in de WK-stand staat de Monegask slechts 7 punten voor op zijn teamgenoot.

De Spanjaard is zelf erg onder de indruk van zijn getalenteerde teamgenoot. ‘Ik denk dat Charles de beste is in de kwalificatie’, vertelt Sainz, geciteerd door Formulapassion.it. ‘Ik weet dat er waarschijnlijk niemand getalenteerder is over een ronde dan Charles.’ Sainz reed in 2020 al in het middenveld samen met Leclerc, maar vertelt dat hij pas bij Ferrari leerde waarderen hoe goed de Monegask is: ‘Ik heb het nu pas door, nu ik zijn talent zichzelf zie uiten op zo’n hoog niveau.’

Kwalificatie is niet het enige waar Leclerc in uitblinkt, denkt Sainz. ‘Het gaat niet alleen om snelheid, hij heeft ook een erg goeie arbeidsethos’, vertelt de Spanjaard. ‘Hij is goed in samenwerken met het team, en heeft veel sterke punten die hem een topcoureur maken.’ Hoewel het voor veel coureurs intimiderend kan zijn om naast een absoluut toptalent te rijden, zegt Sainz er juist van te genieten. ‘Het is een uitdaging, en dat vind ik leuk.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws