Sainz trots op Dakar-overwinning van zijn vader: 'Maar vroeg hem elke dag niet mee te doen' Formule 1
Formule 1

Sainz trots op Dakar-overwinning van zijn vader: 'Maar vroeg hem elke dag niet mee te doen'

Sainz trots op Dakar-overwinning van zijn vader: 'Maar vroeg hem elke dag niet mee te doen'

Ferrari-coureur Carlos Sainz junior is ontzettend trots op de overwinning van zijn vader Carlos Sainz senior in de Dakar Rally. De 61-jarige Spanjaard won het prestigieuze evenement in 2024 voor de vierde keer in zijn loopbaan, maar als het aan zijn zoon had gelegen, dan was die vierde titel er in eerste instantie helemaal niet gekomen.

Na de tegenslag van zijn grootste concurrent Sébastien Loeb kon hem de zege nog nauwelijks ontgaan op de slotdag van het twee weken durende evenement door de Arabische woestijnen. De Spaanse rallygrootheid ging vrijdag tijdens de laatste etappe dan ook niet meer voluit en hij liet de zege aan Loeb, die daarmee zijn vijfde etappezege van deze editie boekte.

Sainz senior kreeg na afloop een warm onthaal van zijn vrienden en familie, waaronder ook zijn zoon die ontzettend trots is op de prestaties van zijn vader. Al doet de Formule 1-coureur wel een bijzondere onthulling. 'Ik heb hem elke dag gevraagd om niet mee te doen aan de Dakar Rally', zegt de Ferrari-coureur tegen Motorsport.com. 'Maar het is een endurancerace en hij vindt racen erg leuk', stelt Sainz junior, die verder met veel lof spreekt over het optreden van zijn vader.

'Hij had deze race erg veel te winnen en was slimmer dan de rest', legt de 29-jarige Madrileen uit. 'Hij heeft de race gemanaged zoals hij alleen kan. Het was een hele lange en zware Dakar, op verschillende terreinen. Er waren zware etappes, met de nieuwe van 48 uur en ook nog een marathonetappe. En in dit alles was hij de beste', aldus Sainz junior.

Sainz senior geeft goede voorbeeld

Met de eindoverwinning in de Dakar Rally is de eerste zege voor de familie Sainz al een feit. Nu kan Sainz junior, die in 2024 aan zijn vierde seizoen bij het Italiaanse team van Ferrari begint, natuurlijk niet achterblijven. '2024 is voor de familie Sainz goed begonnen, nu moeten we dit voortzetten', lacht de tweevoudig Grand Prix-winnaar tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws