Oud Ferrari-coureur gelooft in Leclerc: 'Hoop dat hij Max kan uitdagen' Formule 1
Formule 1

Oud Ferrari-coureur gelooft in Leclerc: 'Hoop dat hij Max kan uitdagen'

Oud Ferrari-coureur gelooft in Leclerc: 'Hoop dat hij Max kan uitdagen'

Felipe Massa hoopt dat Ferrari de strijd met Red Bull Racing aan kan gaan in 2024. De Braziliaan, die van 2006 tot en met 2013 bij de Italiaanse renstal onder contract stond, denkt dat Charles Leclerc bij Ferrari de beste kans maakt om Max Verstappen uit te dagen. Massa legt uit waarom hij de Monegask boven Carlos Sainz verkiest.

Het had niet veel gescheeld of Felipe Massa was de laatste Ferrari-kampioen geweest. In 2008 zag de Braziliaan de wereldtitel in de laatste seconden aan zijn neus voorbijgaan en zodoende is Kimi Räikkönen (2007) tot op heden nog altijd de laatste wereldkampioen van Ferrari. Na de eerste races van 2022 leek Leclerc eindelijk een serieuze gooi naar de titel te kunnen doen, maar tegen de combinatie van Red Bull en Verstappen bleek geen kruid gewassen.

In 2023 zorgde een hoge bandenslijtage meer dan eens voor problemen, maar tegen het einde van het seizoen leek Ferrari het probleem steeds meer onder controle te krijgen. Sainz, die dankzij zijn zege in Singapore een perfect seizoen voor Red Bull wist te voorkomen, en Leclerc zijn volgens Massa uitstekende coureurs. Het zal vooral van Ferrari afhangen of de wereldtitel haalbaal is. 'Ferrari heeft twee erg goede coureurs die goed samenwerken. Ze hebben alleen een competitieve auto nodig om te laten zien op welk niveau ze kunnen presteren in een titelstrijd', zegt Massa in een interview met La Gazzetta dello Sport.

Leclerc moet het Verstappen moeilijk maken

Sainz en Leclerc wisten in 2023 bij vlagen te imponeren, maar als Massa zijn geld moet zetten op de coureur, die de beste kans maakt tegen Verstappen, dan gaat de Braziliaan toch voor Leclerc. 'Ik zie een licht voordeel voor Leclerc', begint Massa. 'Hij reed ongelooflijke races in 2023 en leefde op in de tweede helft van het seizoen. Hij is een meester in het kwalificeren, omdat hij altijd het maximale uit de auto weet te halen over één ronde. Ik moet toegeven, hij heeft ook fouten gemaakt. Maar als er veel druk op je staat en je hebt weinig kansen om te winnen, dan is het makkelijker om fouten te maken', zegt Massa, die vervolgens een vergelijking met Verstappen maakt.

'Voor Verstappen, die altijd vooraan start en over een auto beschikt die zich perfect gedraagt, is het veel makkelijker', legt hij uit. 'Ik hoop dat Charles (Leclerc, red.) eindelijk een competitieve Ferrari zal hebben, zonder de betrouwbaarheidsproblemen van de afgelopen jaren. En ik hoop dat hij de consistente prestaties zal leveren om Max (Verstappen, red.) uit te kunnen dagen in de strijd voor het kampioenschap. Het is al te lang geleden. Het is duidelijk dat het probleem in Maranello zeker niet de coureurs zijn', besluit Massa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws