Sky Sports-presentatrice snapt niks van negatieve reacties op dominantie Verstappen: 'Belachelijk' Opinie
Opinie

Sky Sports-presentatrice snapt niks van negatieve reacties op dominantie Verstappen: 'Belachelijk'

Sky Sports-presentatrice snapt niks van negatieve reacties op dominantie Verstappen: 'Belachelijk'

Natalie Pinkham stoort zich aan de negatieve reacties over de dominantie van Max Verstappen in 2023. De Britse presentatrice van Sky Sports vindt juist dat men de prestaties van de Nederlander en zijn voorgangers Lewis Hamilton en Sebastian Vettel op waarde moet schatten, al zou ze een spannend gevecht om de overwinning ook wel kunnen waarderen.

Verstappen pakte in 2023 alweer zijn derde opeenvolgende wereldtitel in de koningsklasse van de autosport. Met negentien overwinningen kende de Nederlander een ongekend dominant seizoen en liet hij slechts wat kruimels over voor de concurrentie. Hoewel er vaak met ontzag gesproken wordt over de prestaties van Verstappen en Red Bull Racing, daar zijn er ook mensen die kritisch zijn op de dominantie van de 26-jarige Nederlander.

Pinkham snapt daar echter weinig van en ze is van mening dat de negatieve reacties niet terecht zijn. 'Het is belachelijk', zegt de Britse op het evenement van Autosport International, geciteerd door Sports Illustrated. 'Want wat we na verloop van tijd doen, is terugkijken en erkennen dat we echt geluk hebben gehad dat we dit hebben mogen meemaken', vervolgt de presentatrice van Sky Sports.

Stokje zal overgenomen worden

Er zal volgens Pinkham dus juist met waardering gekeken moeten worden naar de bijzondere prestaties van Verstappen. Het hoort ook bij de sport, zo zegt ze. 'Formule 1 is cyclisch. Uiteindelijk zal iemand anders het overnemen van de beste coureur en dan wordt het zijn tijd. Eigenlijk hebben we veel geluk gehad. Kijk terug naar de dominantie van Sebastian Vettel in de sport. Dan kijk je naar Lewis (Hamilton, red.) en nu Max (Verstappen, red.).

Pinkham snapt desondanks dat de fans een spannend gevecht aan de kop van het veld willen zien en zelf zou ze dat ook zeker toejuichen. 'Ik zou graag een sport zien waarin we meer gevechten vooraan zien, omdat je gewoon meer gevechten op het scherpst van de snede wilt. En ook omdat je weet dat het talent er is', voegt de Britse tot slot nog toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws