Sainz weet het zeker: 'In Saoedi-Arabië ziet iedereen een andere Ferrari' Formule 1
Formule 1

Sainz weet het zeker: 'In Saoedi-Arabië ziet iedereen een andere Ferrari'

Sainz weet het zeker: 'In Saoedi-Arabië ziet iedereen een andere Ferrari'

Carlos Sainz is duidelijk in het verkondigen van de kansen die Ferrari nog heeft op het wereldkampioenschap. De Ferrari-coureur gelooft namelijk dat de Italiaanse renstal nog niet de potentie heeft laten zien dat er eigenlijk inzit. Volgens de Spanjaard zal er in Saoedi-Arabië een hele andere Ferrari op de baan verschijnen, meldt Speedweek.com.

Ferrari had een moeizame start van het seizoen tijdens het openingsweekend in Bahrein. Sainz werd ingehaald door Aston Martin-coureur Fernando Alonso waardoor hij een plek op het podium misliep en teamgenoot Charles Leclerc viel in de veertigste ronde uit door problemen met de auto. Het was daarnaast ook nog eens onmogelijk om de razendsnelle Red Bull Racing-coureurs bij te houden.

Toch is Sainz van mening dat er in Saoedi-Arabië een hele andere Ferrari op de baan zal rijden. 'We hebben tot nu toe maar op één circuit gereden', zegt de Spanjaard, die zeker weet dat Ferrari nog niet het volledige plaatje heeft laten zien. 'Ik ben ervan overtuigd dat we op het stratencircuit van Jeddah aanzienlijk competitiever zullen zijn', stelt Sainz, die ook commentaar geeft op het verschil in asfalt tussen de twee banen. 'Bahrein was zwaar voor de banden, maar het gladde asfalt in Jeddah zal zorgen voor minder slijtage.'

Ferrari heeft nog altijd moeite met de bandenslijtage

Ferrari heeft moeite met de bandenslijtage. Al in het seizoen van 2022 viel het op dat in vergelijking met Red Bull de banden sneller slijten bij de Scuderia. Toch ziet Sainz het positief in. 'We kunnen niet het verloop van de rest van het seizoen baseren op alleen de eerste race', zegt de Spaanse coureur stellig. 'Het is duidelijk dat wij moeite hadden met het circuit in Bahrein, maar dat is niet representatief voor het gehele seizoen waar we ook op andere circuits rijden.' Hoe Ferrari daadwerkelijk zal presteren zal blijken op 19 maart, als de Grand Prix van Saoedi-Arabië gereden wordt, waar Ferrari tot nog toe nooit gewonnen heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws