Häkkinen zag menselijke fout bij Ferrari: 'Gaat gewoon om presteren onder druk' Formule 1
Formule 1

Häkkinen zag menselijke fout bij Ferrari: 'Gaat gewoon om presteren onder druk'

Häkkinen zag menselijke fout bij Ferrari: 'Gaat gewoon om presteren onder druk'

Mika Häkkinen zag dat Sergio Pérez dit weekend met overmacht het duel met Max Verstappen won. De Mexicaan was dit weekend sneller in alle vrije trainingen en hij mocht ook nog eens boven zijn teamgenoot starten. Uiteindelijk won Pérez ook de race, wat vooral kwam door de goede strategische keuzes bij Red Bull Racing en de twijfels bij het team van Ferrari.

Pérez boekte afgelopen weekend de derde overwinning in zijn carrière en zijn eerste overwinning in Monaco. Häkkinen weet hoe het voelt om te winnen in het prinsendom. 'Winnen in Monaco is heel erg speciaal voor iedere coureur', schrijft de tweevoudig wereldkampioen in zijn column voor Unibet. 'Checo was het gehele weekend briljant. Hij maakte een kleine fout in de kwalificatie, waardoor Max zijn kwalificatieronde niet voltooien. Maar Checo was het hele weekend ijzersterk, dus het was duidelijk dat de auto hem goed lag.'

Häkkinen: 'Red Bull deed het gewoon goed'

Waar Red Bull het bij het juiste eind had met haar strategie ging het bij Ferrari verkeerd. Häkkinen zag dat dit de sleutel was tot de overwinning van Pérez. 'In de race twijfelde Ferrari op de belangrijkste momenten. Ze riepen Charles naar binnen om hem vervolgens nog een keer van banden te laten wisselen. Daarbij hielden ze Carlos ook langer buiten dan nodig was. Red Bull deed het gewoon goed met de strategie.'

Mattia Binotto gaf na afloop van de race aan dat hij gaat kijken naar wat er precies misging. Häkkinen zag vooral een menselijke fout bij de renstal. 'Ik weet dat Ferrari de race gaat analyseren, maar een technische analyse zal niet zo belangrijk zijn. Het gaat hier vooral om het menselijke aspect. Waarom heeft één team wel het zelfvertrouwen om de juiste call te maken, en twijfelt het andere team heel erg over strategie en doen ze het verkeerd? Dat gaat gewoon om hoe je presteert onder druk', aldus de Fin.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws